Bekräftar: Antoine Griezmann flyttar till Barcelona i sommar

Bekräftar: Antoine Griezmann flyttar till Barcelona i sommar

Griezmann till Barcelona

Det må ha varit en av de sämst hållna hemligheterna under det senaste året. Nu bekräftar dock Atlético Madrids majoritetsägare Miguel Ángel Gil Marin att Antoine Griezmann lämnar klubben i sommar för spel i FC Barcelona.

Antoine Griezmann har under det senaste året kopplats ihop med flera olika storklubbar i Europa. Det är framför allt FC Barcelona som det pratats mest om men även Paris Saint-Germain och Manchester United ska ha anmält sitt intresse för fransmannen. Den gångna sommaren såg Griezmann ut att lämna för Barcelona men efter att ha avslöjat sin framtid i en dokumentär stannade han hos Los Colchoneros ytterligare en säsong. Nu har han dock gjort sin sista match i den rödvita tröjan, detta då Atlético Madrids majoritetsägare bekräftar flytten.

– Jag har klart för mig var han (Griezmann) kommer att spela. Det är känt sedan mars månad, han kommer spela i Barcelona, säger Gil Marin i en intervju till Movistar Toros under en tjurfäktning i Madrid på onsdagskvällen.

Griezmann har för närvarande ett kontrakt med Atlético Madrid som sträcker sig till och med sommaren 2023. Hans utköpsklausul ligger på 200 miljoner euro, en summa som kommer sjunka till 120 miljoner den 1 juli. Det är även då som övergången med största sannolikhet kommer att göras officiell av de båda klubbarna.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Antoine Griezmann

SE ÄVEN: LISTA: Tio saker du inte visste om Antoine Griezmann

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply