Atlético vill värva turkisk landslagsman

Besiktas-mittfältaren på väg till La Liga

Enligt flera turkiska medier har Atlético Madrid lagt ett bud på Besiktas mittfältaren Gökhan Töre.

Atlético Madrid har under det senaste året letat efter en offensiv mittfältare för att förstärka anfallet och nu ser det ut som att man hittat en spelare man vill värva. Enligt turkiska Fanatik ska La Liga-klubben vilja köpa loss Besiktas 22-årige mittfältare Gökhan Töre inför nästa säsong.  Enligt tidningen ska Atlético ha lagt ett officiellt bud på spelaren som sägs vara värt 7 miljoner euro. Dock är det fler klubbar som är intresserade av att värva turken. Habertürk rapporterar även att Southampton ska vara beredda att betala 6 miljoner euro, dock har Premier League-klubben inte lagt något bud på spelaren, vilket Atlético ska ha gjort.

Arda Turan länken mellan spelaren och Atlético

Arda Turan och hans agent Ahmed Bulut ska ha fått grönt ljus av Atlético att förhandla med Besiktas i klubbens namn och slutföra övergången. Enligt spanska Diario AS ska Turan hålla på att prata med spelaren för att övertyga honom om en flytt från turkiska Süper Lig där han inte fått lön på flera månader på grund av klubbens svåra situation. Spelaren gillar den spanska ligan och Töres spelstil passar in i Liga BBVA då han har alla kvalitéer som behövs för att anpassa sig i en av världens bästa ligor. Málaga ville värva mittfältaren redan 2012 men då valde han istället att skriva på för Rubin Kazán, men efter endast en säsong i klubben lånades han ut till Besiktas som säsongen därpå köpte loss honom och Töre köptes av Besiktas inför förra säsongen.

Saknar offensiva mittfältare

Töres ankomst till den spanska huvudstadsklubben skulle uppskattas då man länge letat efter en spelare likt den turken är. För tillfället spelar man med Arda Turan och Koke på kanterna men den sistnämnde är egentligen en mittmittfältare som fårr ta steget ut till kanten.

 

SE ÄVEN: Officiellt: Han är klar för Tottenham

SE ÄVEN: LISTA: La Ligas 11 bästa nykomlingar

SE ÄVEN: Roma ute efter Man City-anfallare

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply