bet365

Atletico Madrid öppnar för att sälja Diego Costa

Atletico Madrid öppnar för att sälja Diego Costa

Diego Costa kan lämna Atlético Madrid

Anfallaren som anslöt från Chelsea i januari 2018 genomgår en svår period efter en avstängning på åtta matcher. Nu kan han lämna klubben efter säsongen.

Diego Costa vann La Liga med Atlético Madrid i maj 2014 och lämnade därefter för spel i Premier League och Chelsea. i januari 2018 återvände han dock till den spanska huvudstadsklubben och sedan återkomsten har det blivit en Europa League-titel samt vinst i UEFA Super Cup mot Real Madrid. Den spanske landslagsforwarden stod för två mål i finalen i Tallin men efter finalen har det gått allt sämre för Costa. Anfallaren har varit skadad i drygt hälften av matcherna denna säsong och i seriefinalen med FC Barcelona åkte han på åtta matchers avstängning. Nu skriver spansk press att Atlético öppnat för att sälja Costa under sommarens transferfönster.

Det är Mundo Deportivo som skriver att Atlético öppnat dörren för att göra sig av med anfallaren som fyller 31 senare i år. Costa sitter för närvarande på ett kontrakt till och med sommaren 2021 med en årslön på 10 miljoner euro. Klubbledningen sägs ha tröttnat på spelarens attityd efter den långa avstängningen och sägs vilja göra sig av med honom i sommar.

Diego Pablo Simeone vill dock annat. Argentinaren har varit väldigt klar med att han vill se Costa i den rödvita tröjan den kommande säsongen, något som kan göra att Costa tillslut stannar på Estadio Metropolitano.

Costa ska ha klubbar efter sig från både Spanien, England och Kina och en flytt kan komma att bli värd drygt 60 miljoner euro. Spelaren har tidigare haft ett erbjudande från Kina där en icke nämnd klubb ska ha varit beredda att erbjuda 75 miljoner euro för spelarens underskrift. Även PSG vill värva Diego Costa enligt franska medier.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365