Arsenal förbereder bud på José Giménez

Arsenal förbereder bud på José Giménez

José Maria Giménez från Atlético Madrid kan bli Arsenals lösning

Arsenal har problem med försvarssituationen och mycket talar för att Shkodran Mustafi kommer köpas in. Ett alternativ till Mustafi är Atlético Madrids José Maria Giménez som är ett annat transfermål för London-klubben.

José Maria Giménez har gått från klarhet till klarhet de senaste säsongerna i Atlético Madrid och han ses som given i ett av Europas absolut bästa försvar. Han har till och med varit så bra att ärkerivalerna Barcelona och Real Madrid har börjat sukta efter honom. Det är dock inte helt säkert att uruguyanen stannar i Spanien länge till.

Arsenal har nämligen problem med försvaret. Laurent Koscielny är den enda riktiga högkvalitativa mittbacken i Arsenal. Gabriel och Per Mertesacker är dugliga, men man lämnar ofta en del att önska. Arsenal sägs vara mycket nära en värvning av Shkodran Mustafi från Valencia i sommar. Ett alternativ om Mustafi-affären inte blir av är José Maria Giménez.

Utköpsklausul på 600 miljoner

Giménez har en utköpsklausul på cirka 600 miljoner kronor, men han har bara två år kvar på kontraktet så om en förlängning inte blir av så kan han lämna för en mindre summa än vad utköpsklausulen ligger på.

Enligt Daily Mail har Arsenal ställt en förfrågan till Atlético gällande 21-åringens tillgänglighet.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply