Japan är en outsider till OS-guldet

Japan är vidare till semifinal. Och det med besked! Man gick in i kvartsfinalen mot ett Egypten som man inte riktigt kunde sätta fingret på var man hade dom. Men japanerna har imponerat tidigare och besegrade Spanien och vann som grupp. Det har samtidigt känts som att det funnits ytterligare en växel för det japanska herrlandslaget att sätta i. Det gjorde man kanske idag.

Man besegrade faktiskt Egypten ganska enkelt faktiskt och matchen slutade hela 3-0 till Japan. Viljan var det inget fel på hos Egypten som kämpade och slet matchen igenom. Men när det handlar om teknik, fart och passningsspel var japanerna mil före den här dagen. Efter ledningsmålet i den första halvleken, som var dels en kommunikationsmiss i Egypten men också fint spelat av Japan, var det bara ett lag på planen. Matchen blev som sagt en enkel resa och det ser allt mer ut som att Japan kan bli en outsider till guldet.  

Matchens lirare var definitivt Yuki Otsu. Han var briljant matchen igenom och det var dessutom han som stängde butiken med matchens sista mål, efter en fin frisparksvariant som japanen nickade in. Otsu var fantastisk matchen igenom och bjöd på ett spelsinne av hög rang. Håller han samma nivå resten av mästerskapet kan det bära långt för Japan.

Japan är vidare till semifinal med besked. Ett besked som mycket väl kan gå hela vägen.
__________________________________________________________

Rasmus Hammarström
Favoritlag: AC Milan
Favoritspelare: Kevin Prince Boateng, Kaká och Ronaldinho
Twitter

OS-Tips
Herrar: Guld – Brasilien, Silver – Senegal, Brons – Storbritannien
Damer: Guld – USA, Silver – Sverige, Brons – Japan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply