En mexikansk fiesta och en japansk misär

Den första semifinalen slutade med vinst för Mexico. Vi får därmed se spelare som Giovani dos Santos, Marco Fabián och Jorge Enriquez. Man imponerade stora delar av matchen och tog sig välförtjänt vidare. Mexicos anfallsspel är väldigt intressant och finalmotståndaren bör ta Mexico på allvar.

Japan då? Ja, man började matchen utmärkt och Yuki Otsus fantastiska avslut i början av den första halvleken var riktigt vackert. Men sen kom handbromsen. Mexico tog över och Japan slutade spela. Det var inte samma glöd i japanernas spel som mot exempelvis Spanien, och det straffade sig. Mexico vände på matchen och vann med 3-1.

***

Men vilka mål vi fick se! Det började med att Otsu drog till med ett stenhårt skott i den bortre burgaveln. Otagbart för den duktige målvakten Corona. Sen kom Mexico in i handlingen och när man gjorde 2-1-målet reste sig håren på armarna. Visst, det var bedrövligt försvarsspel, men ett avslut kan inte sitta mycket bättre. Ett perfekt placerat skott signerat Peralta. Målvakten var lika chanslös som Japan i den andra halvleken. I slutet kom 3-1 också efter en läcker soloprestation av Javier Cortés. Lägg dock till att Japan var helt inställda på att kvittera i matchen vid det tillfället, och därmed slappnade av med defensiven.

Tack för showen Mexico. Det säkrade silvret kan mycket väl bli ett bragdartat guld.