Del Bosque: “Jag kommer inte fortsätta”

Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque satte sig under gårdagen framör mikrofonerna i programmet Radiogaceta de los Deportes som går på Radio National de España och fick kommentera sin framtid.

“Mitt kontrakt går ut efter EM i Frankrike om två år” berättar tränaren som fick även fick tala om hur han känner om han skulle bli ifrågasatt efter turneringen: “Skulle jag bli ifrågasatt efter turneringen hade jag med all säkerhet inte fortsatt, jag tror att det är säkert. Vi kommer att spela EM och därefter får vi se. I teorin så är det mitt slutmål. Självklart kommer jag alltid att försöka försvara och jobba för den spanska fotbollen genom att vara i landslaget, detta är mitt hem”

Del Bosque, som fyller 64 i december blev utsedd till bästa landslagstränaren i juli 2008, precis efter att Spanien vunnit EM. Han har gjort 94 matcher som tränare i landslaget med resultatraden 74 vinster, åtta oavgjorda och tolv förluster. Del Bosque tog Spanien till sltt första VM-guld år 2010 och följde upp det med att vinna EM igen 2012.

Källa: Radio Nacional de España

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply