“Danilo tackade nej till Barcelona”

Real Madrid gjorde nyligen klart med Portos Danilo som flyttar till Spanien i sommar. Trots ett bättre erbjudande från Barcelona valde brassebacken att skriva kontrakt med Real Madrid

Utbudet av duktiga ytterbackar är i dagens läge väldigt litet och detta medför att talangfulla och eftertraktade ytterbackar oftast blir en dyr historia, precis som i fallet med Danilo. För några dagar sedan offentliggjorde Real Madrid att klubben värvat in Danilo från Porto för över 30 miljoner euro.

Tackade nej till Barcelona – trots ett bättre erbjudande

Spanska Marca skriver att Danilo tackade nej till Barcelonas erbjudande, trots att klubben erbjöd dryga 37 miljoner euro samt att Danilo stannar i Porto på lån tills januari 2016 – på grund av klubbens transferförbud. Inom blott två dagar från att Real Madrid presenterat sitt första övergångsbud var affären i hamn. Porto skall inte ha försökt hindra affären på något vis och erbjöd inte Danilo till Manchester United och Bayern München som också skall ha varit intresserade av att köpa Danilo.

Landslagskollegan Neymar skall ha försökt övertyga brasilianaren att välja Barcelona, men tydligen utan någon större framgång.

“Danilo liknar Dani Alves i spelstilen”

Till Candena Cope jämför landslagslegenden Roberto Carlos 23-åringen med Barcelona-backen Dani Alves.
– Dani Alves är en duktig ytterback. Han är väldigt lik Dani Alves och är en komplett ytterback. Han försvarar bra och är utmärkt offensivt sett. Madrid har gjort en väldigt bra värvning – han är världsklass.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply