Cristiano Ronaldo rättegång hålls på måndag

Speltips Sundsvall Malmö FF tips – superodds på GIF Sundsvall MFF 29/7, Allsvenskan 2017!

På måndag inleds rättegången mot Cristiano Ronaldo

Lionel Messi har redan dömts för skattefusk och Cristiano Ronaldo är nästa man att ställas inför rätta för samma sak. På måndag klockan 11:30 kommer portugisens rättegång inledas i Madrid.

Cristiano Ronaldo påstås ha använt ett ”företagsstruktur” för att dölja sin inkomst från bildrättigheter mellan 2011 och 2014, enligt ett brev som skickats till domstolen av åklagarmyndigheten.

”Den anklagade utnyttjade en företagsstruktur skapad år 2010 för att dölja inkomst som genererades i Spanien från hans bildrättigheter från skattemyndigheter, vilket är en ‘frivillig’ och ‘medveten’ överträdelse av hans skattemässiga åtaganden i Spanien.” skrev Madrids åklagarmyndighet i brevet.

Det var för en dryg månad sedan detta hände och på måndag är det dags för den officiella rättegången för fallet där Ronaldo riskerar både böter och fängelse.

Kommer vara stängt rättegång

Totalt har över 150 journalister och medieföretag frågat den spanska åklarmyndigheten om man får följa rättegången från insidan. Det kommer man inte få göra bekräftar nu Marca utan rättegången kommer vara stängd och inledas i Madrid den 31:a juli klockan 11:30.

Ronaldo anklagas för att ha gömt undan närmre 150 miljoner kronor i företagsstrukturer och kommer ställas inför rätta på grund av detta. Straffet kan bli både böter och fängelse men om han döms talar det mesta för att det ”endast” blir grova böter.

Ronaldo har tidigare i sommar säkrat sin framtid i Real Madrid.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply