Agenten: Gaitan kommer absolut lämna Atlético i vinter”

Agenten: Gaitan kommer absolut lämna Atlético i vinter"

Nico Gaitan lämnar Atletico i vinter

Spelarens agent Jose Iribarren säger i en intervju att Gaitan inte kommer fortsätta i Atlético Madrid efter januarifönstret. Detta efter att aldrig riktigt hittat en plats i den spanska huvudstadsklubben.

Nico Gaitán var under en längre tid en spelare som Diego Pablo Simeone ville värva. Tillslut blev det en flytt från Benfica till Atlético Madrid, detta sommaren 2016. Gaitan sågs som nyckeln till framgång i den rödvita klubben men det blev inte som man tänkt sig. Argentinaren som varit en av Benficas bästa spelare de senaste säsongerna lyckades inte alls anpassa sig till sin nya klubb.

Efter att ha drabbats av att registreringsförbud vintern 2016 och sommaren 2017 kan Atlético återigen värva. Det betyder även att man kommer sälja flertalet namn som inte har någon plats i Simeones lagbygge. Gaitan är en av de spelarna, något agenten Jose Iribarren bekräftar:

– Han kommer lämna Atlético Madrid i januari, Utan någon som helst tvekan. Det finns många konkreta bud och Nicolás behöver speltid. Han har tidigare spelat på högsta nivå i både Argentina, Benfica samt Argentinas landslag. Han kan inte utvecklas som spelare som det ser ut nu. Att spela 15 minuter per match då och då gynnar ingen. Vi får se vad vi kan lösa tillsammans med Atlético, säger agenten till Fichajes.com och fortsätter:

Agenten- Gaitan kommer absolut lämna Atlético i vinter

– Han har knappt spelat i Atlético. Därför har Nico tappat sin plats i landslaget. Vi hoppas han ska kunna vara tillbaka i form om ett par månader. Vi har dock inget emot Atlético Madrid. De har bara inte kunnat ge honom den speltid han velat för att känna sig viktig i laget, avslutar han.

Gaitan har kontrakt med Atlético Madrid till och med sommaren 2020.

I vinter kommer Diego Costa och Vitolo ansluta till Atlético Madrid. Något som försvårar spelarens chanser ännu mer att få speltid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply