Southampton kan spräcka transfer-rekord

Ronald Koeman uppges vara villig att spräcka Southamptons tranfer-rekod för att hålla kvar vid mittbacken

Premier League-sjuan konkurrerar med dem största för att behålla mittbacken Toby Alderweireld.

Belgaren spenderade den gångna säsongen på lån hos Southampton. Atletico Madrid-ägde mittbacken startade 26 matcher och bildade ett formidabelt mittlås tillsammans med lagkaptenen José Fonte. Det mittlåset såg till att hålla hela 15 nollor och släppte in nästminst antal mål efter mästarna Chelsea.

Slåss med mästarna

Ronald Koemans gäng hamnade på en sjunde plats i Premier League och blev förtjänta av en plats i Europa League. Klubben har redan börjat rusta upp för en kommande säsongen och har tidigare gjort klart med Malagas spanske anfallare Juanmi samt Nathaniel Clynes förmodade ersättare i Cedric Soares.

Nu hoppas Sydkust-laget kunna köpa ut Alderweireld från Atletico Madrid på en permanent basis. The Saints är villiga att hosta upp hela £18 miljoner rapporterar Mirror. Men det blir inte den lättaste av alla uppgifter. Enligt Mirror är såväl Tottenham som självaste Premier League-mästarna med i jakten. Enligt senaste tiders uppgifter ska Atletico Madrid ha erbjudit Chelsea Alderweireld i utbyte mot Filipe Luis som inte alls har kommit till rätta sedan flytten från just Atletico.

Kan tvingas hosta upp mer – trots köpoption

Southampton har en köpoption på Alderweireld som rapporteras ligga på runt £6 miljoner. Dock kan Atletico Madrid häva den optionen för en summa på £1.5 miljoner och på så sätt tvinga Ronald Koeman att hosta upp mer. Men det är Southamtpon villiga att göra. Klubben är beredd att spräcka transfer-rekordet på £15 miljoner som man betalade Roma för Pablo Osvaldos tjänster två år sedan. Ett köp som är lätt att kritisera i efterhand.  Men ska man tro dem engelska rapporterna är klubben säker på att Alderweireld-sagan kommer att arta sig på ett helt annat vis.

Officiella transferrekordet uppgår till 86 miljoner pund

Transfersumma-rekordet uppgår till 86 miljoner pund (ca 100 miljoner euro) och innehas av Real Madrid. La Liga-giganten satte nytt rekord när de köpte Gareth Bale från Tottenham Hotspur. Bales övergång är fortfarande världens dyraste övergång genom tiderna. Världens näst dyraste transfersumman betalades av Real Madrid när de köpte Cristiano Ronaldo från Manchester United. Då betalade man 80 miljoner pund för Ronaldo.

Världens dyraste övergångar i fotboll
Dyraste startelvorna i Premier League
Dyraste spelarna över 30 år
Dyraste försvararna genom tiderna
Allsvenskans dyraste övergångar någonsin tom 2016

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply