Soldado skyller dålig form på avskedandet av Villas-Boas

”Jag förlorade självförtroendet och hade en jobbig tid”

Den före detta Tottenhamspelaren Roberto Soldado säger att det var på grund av avskedandet av klubbens dåvarande tränare Andre Villas-Boas som hans formkurva sjönk.

Roberto Soldado kom till Tottenham för två år sen, för klubbrekordet 26 miljoner pund men lyckades bara näta 16 mål i 76 matcher för Londonklubben, innan han tillslut blev såld till Villarreal för omkring 7 miljoner pund. Nu har spanjoren berättat att det var på grund av avskedandet av Andre Villas-Boas i december 2013 som bidrog till hans självförtroendebrist framför målet. Vid tiden för AVB’s avgång hade Soldado gjort 9 mål i 17 matcher för Tottenham.

– Jag åkte (till London) med entusiasm och spänning, det var en utmaning för mig, jag tänkte att Premier League var perfekt fotboll för mig, men det var raka motsatsen, säger han till The Mirror.

– Sedan avskedet av Villas-Boas, som var den som ville ha dit mig, hamnade allting helt upp och ner. Jag förlorade självförtroendet och hade en jobbig tid. Men jag tror att erfarenheten gjorde att jag började uppskatta och njuta mer av vad jag lever, fortsätter han.

Mår bättre i Spanien

Villarreal ligger just nu i toppen av den spanska ligan efter sju matcher och Soldado har hittills gjort två mål på hans sju matcher för klubben.

– Det är viktigt att vara lycklig med vad du gör, det är ingen tvekan om den saken. I slutändan, mer än ekonomiska eller sportsliga anledningar, är nyckeln att tycka om vad du gör. Det viktigaste för mig var att börja njuta av saker igen, för efter två år i England var det mitt mål att vara glad från dag till dag. Vi har precis börjat, men jag kan inte neka till att jag njuter mycket och jag vill komma till träningen varje dag, avslutar han.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply