Sneijder stor hjälte för Galatasaray

Matchen mellan Galatasaray och Juventus skulle egentligen spelas klart under tisdagskvällen, men efter en halvtimme tog domaren Pedro Proença beslutet att avbryta matchen i samråd med lagkaptenerna eftersom snöfallet gjorde det omöjligt att spela fotboll.

Därför återupptogs matchen under onsdagseftermiddagen istället, från samma tid där den avbröts dagen innan. Det ska dock sägas att planen knappast var i speldugligt skick, på stora ytor var den väldigt lerig vilket ledde till att bollen stannade upp i gräset och att kortpassningar kunde bli livsfarliga.

Den sista kvarten innan halvtid passerade utan några heta chanser, men i den 57:e minuten blev det farligt. Didier Drogba vände runt i straffområdet och sköt ett lågt skott som Gianluigi Buffon snabbt var nere på. Burak Yilmaz var framme på returen men hann inte reagera.

Elva minuter före slutet kom Juventus bästa chans när Carlos Tevez klackade bollen bakåt till Claudio Marchisio som sköt ett hårt och lågt skott. Fernando Muslera var snabbt nere och räddade utan att släppa retur.

Med fem minuter kvar att spela kom det förlösande segermålet för hemmalaget, när Drogba vann en nickduell och skarvade vidare bollen till Wesley Sneijder som tog den med sig i steget och avslutade med högerfoten. Det var ett lågt skott som gick in via den bortre stolpen och Buffon var chanslös.

Efter målet började Gala maska väldigt mycket – Muslera fick en varning – men de höll undan och vann med 1-0 till slut. Ett resultat som innebar att de tog sig förbi Juventus och snodde andraplatsen bakom Real Madrid i grupp B. Juventus hamnade trea i gruppen och får istället spela Europa League-slutspel. Ett tungt slag för de regerande italienska mästarna.