Slovakien vände och vann i Danmark

Slovakien vände och vann med 1-3 när man på onsdagsaftonen tog sin an Danmark på Odense Stadion.

Hemmalaget tog ledningen via Tobias Mikkelsens fina placering i den första halvleken. Danskarna var det mer bollförande laget men skapade inga fler farliga målchanser efter de första 45.

Dock skulle gästerna rycka upp sig och vända på steken, när först den inbytte Martin Jakubko skarvade in slovakernas kvittering i den 63:e matchminuten. Knappt tio minuter senare nickade Marek Hamšík in ledningsmålet för gästerna och några minuter från slutet kunde Lubomír Guldan fastställa slutresultatet 1-3.

Danmark inleder sitt VM-kval hemma mot Tjeckien i grupp B den åttonde september, medan Slovakien får flyga till Vilnius när man den sjunde september öppnar mot Litauen i grupp G.

Danmark missade avancemang från gruppspelet i sommaren Europamästerskap när man trots en drömstart mot Holland föll i de två återstående matcherna. Slovakien missade EM-slutspelet i Polen och Ukraina, men gjorde stor succé när man 2010 tog sig till åttondelsfinal genom att i den sista omgången besegra de regerande mästarna Italien med 2-3. I åttondelen tog det dock stopp mot Holland, som vann med 2-1.