Skön seger för Malaga hemma mot Valencia

Malaga var laget som tog kommandot från matchens första minut och skapade chanser genom bland andra Eliseu.

I matchens åttonde minut gav slitet utdelning när Portillo Soler vackert lyfte in 1-0 bakom Diego Alves. Eliseu hittade fram till Portillo Soler, som befann sig i höjd med straffpunkten, kunde ostört ta emot bollen och därefter placera in 1-0 i den bortre burgaveln.

Det kom att dröja ändå tills minut 75 innan det lossnade rejält för Malaga. Ett fint lagspel avslutades med Javier Saviolas distinkta avslut som ledde till 2-0. Innan målet hade Malaga fortsatt spelövertag och var det lag som var solklart mest offensivt framgångsrika.

Fem minuter efter 2-0-målet var det dags igen. Roque Santa Cruz var sist på bollen och kunde inkassera ett aningen turligt mål. Bollen studsade runt i straffområdet och landade till slut vid måltjuvens fötter.

På tilläggstid fick även supertalangen Isco hamna i målprotokollet efter ett välplacerat skott från straffområdeskanten.

Malaga tog med sig alla tre poäng från en på pappret väldigt svår match. I vilket fall kan man konstatera att Valencia inte är det lag man på senare tid vant sig vid att se. En upptyckning krävs om laget skall få chansen i nästa säsongs spel i Champions Leauge.