(Sju)k Atlético-seger i derbyt

Det högt flygande Atlético Madrid hade bara en tanke i huvudet när man tog emot lillebrodern från Madrid i Getafe, och det var att vinna. Getafe låg på sjätte plats inför omgången och skulle inte underskattas, men det behövdes inte. Atlético kunde släppa handbromsen och till slut vinna med 7-0, inklusive ett av säsongens mål i La Liga från en viss Diego Costa.

Första halvlek blev bara 2-0 till hemmalagets fördel. Raul Garcia skulle göra ett av sina två för kvällen och mittbacken Alberto Lopo skulle stå för ett självmål för gästerna från de södra delarna av Madrid.

Det var andra halvlek som skulle bli lördagens och omgångens roligaste fest. David Villa och Raul Garcia dubblade hemmalagets ledning redan sju minuter efter pausen då man gjorde två snabba mål. David Villa skulle även göra ett mål till och Adrian fick avsluta festen på övertid för Atlético, men matchens pärla kom dessför innan.

I den  69e minuten fick vi se ännu ett fantastiskt mål för Diego Costa, hans 14e för säsongen i La Liga. Såhär såg spanjor/brassens drömmål ut: