Sirius skrällvann efter straffdrama mot Bajen

Svenska cupens andra omgång inleddes under torsdagskvällen med Sirius – Hammarby på Studenternas i Uppsala. Planen var sedan tidigare vattensjuk och skulle påverka matchen ända in i slutet.

Den första halvleken var till en början en jämn sådan. Hammarby hade mest boll, medan Sirius satsade på omställningar. Då Hammarby fick svårt att föra bollen på det våta underlaget tog sig Sirius in i matchen och skapade allt farligare chanser. Sirius fick till slut utdelning och i den 44:e minuten kunde Sosseh göra 1-0. Ett dämpat Hammarby gick till halvtidsvilan i underläge.

Hammarby börjar den andra halvleken starkast och sätter in en hård press mot Sirius straffområde. Allt fler bollar sätts mot Ayranci, samtidigt som Sirius-målvakten Jonas Bylund får det fortsatt svettigt. I den 65:e minuten får Joakim Blomquist sitt andra gula kort och blir utvisad. Hammarby är nu i numerärt överläge och har alla möjligheter att kvittera.

I den 67:e minuten får Hammarby till slut in bollen efter att Sinan Ayranci varit framme på en retur. Ayranci petar in den med huvudet och resultatet ändras till 1-1. Efter en stunds såsande tar Hammarby upp pressen på nytt och när domaren blåser för förlängning är det en lättad Sirius-bänk som pustar ut. Bajen är fortsatt bäst under förlängningen, men får trots alla sina chanser inte in den och matchen går till straffar.

Straffläggningen var länge jämn, då båda lagen satte åtta straffar på rak. När den femte skulle slås av Billy Schuler blev det för mycket och skottet gick utanför. Efter ytterligare en miss av Marcus Törnstrand var saken klar. Hammarby var utslagna ur cupen!