Serie A-kollen: Hur är situationen i din klubb?

I denna, alldeles nya artikelserie ställer jag tre frågor till några kompanjoner på redaktionen. Var och en av dem representerar sitt eget lag. Frågorna handlar om vad som komma skall, vad som har varit och mycket annat som cirkulerar i klubben. 
Var och en av dem svarar för sig själv och sin egen klubb.

I denna omgång tar vi tag i och synar Napoli, Sampdoria och givetvis de två Milano-lagen. Häng med och se vad som sker i ditt lag!

Siavoush Fallahi – FC Inter
Rasmus Hammarström – AC Milan
Rasmus Magnusson – S.S.C Napoli
Christian Sundqvist – Sampdoria FC

OBS: Frågorna och svaren skrevs innan Sneijder hade skrivit på för Galatasaray.

Fråga 1.
När allt börjar avrundas i maj, vad är det då som krävs för att du och andra supportrar ska vara nöjda med säsongen? Hur kan ni nå dit? 

Siavoush – Inter:
För Inters del handlar det om att ta en Champions League plats. Det tror jag att alla hade varit nöjda med om det inte händer något osannolikt för Juventus på vägen mot ligatiteln. Vi kan nå dit genom att Sneijder säljs vilket gör att fräscha pengar kommer in som kan spenderas på att förstärka lagets andra delar.

Rasmus H – Milan:
En plats i Europa. Det finns inte mycket till titeldrömmar kvar för den här säsongen, med ett starkt Barcelona som motstånd i Champions League samt ett stort hopp till serieledande Juventus. Man får sikta på att ta sig till en placering som ger spel i Europas helt enkelt. Målet är Champiosn League, men Milan kan få acceptera en plats i Europa League istället. Sen är det viktigt att Milan fortsätter att spela ihop ett lag.

Rasmus M – Napoli:
Med tanke på hur Napoli har presterat hittills den här säsongen vore det en besvikelse om laget inte var top 3 när tabellen ska sammanfattas, det gäller att vinna de stora matcherna vilket Napoli inte alltid varit duktiga på, framförallt på bortaplan. En topp 3 placering innebär en plats i Champions League vilket är något som napolitanarna önskar och tror kommer hända. Kan de lyckas vinna stormatcherna och vara ett fortsatt stabilt lag kan det bära riktigt långt, med tanke på att Juventus inte är samma oslagbara lag som förra säsongen.

Christian – Sampdoria: 
Precis som innan säsongen drog igång så hoppas man bara på att stanna i kvar i Serie A i en säsong till. För att nå dit krävs det mer av en jämnhet i resultatet. För när man förlorar mot Siena men vinner mot Juventus, då är det verkligen något fel. Så kort och gott mer jämna resultat och fler regelbundna vinster mot självklara lag.

Fråga 2.
Vi är mitt uppe i mercaton och rykten cirkulerar konstant. Vad för slags spelare har ryktats till din klubb och vem/vilka skulle verkligen behövas?

Siavoush – Inter:
Det pratas konstant om Schelotto & Paulinho. Jag tror det finns en god chans att någon eller båda spelarna kommer in om Sneijder säljs. Annars så pratas det en mittback in ifall Walter Samuels skada skulle visa sig vara allvarligare än man trodde, ett bra och billigt namn här är Chievos Andreolli som sitter på ett kontrakt som går ut i juni. Det Inter behöver direkt är en mittfältare, en högerytter och en mittback, det här får ses som största prioriteringar och namnen som nämns är nya för varje dag som går, de tre ovan nämnda känns dock för stunden som de mest konkreta lösningarna.

Rasmus H – Milan:
Det är redan klart att Milan köpt loss 50% av talangen Saponara. Och bortsett från spelaren som kallats ”den nya Kaká” finns också den riktiga Kaká. Han är det hetaste namnet just nu och en hel del talar för att brassen anländer till San Siro. Alla är öppna för affären(Real Madrid, Milan och Kaká), men den stora frågan är vilken affär som man kan komma överens om. Ett lån vill Milan se – en försäljning vill Real Madrid se. Och Kakás lön är ett till dilemma. Men bortsett från Kaká, har det snackats mycket om Mario Balotelli, där det svänger fram och tillbaka. Vi kommer nog att få följa den soppan transferfönstret ut.
– Milan behöver förstärka två positioner främst anser jag. Den efensiva mittfältsrollen, där Allegri sägs använda Kaká om brassen anländer. Sen en mittback skulle gynna lagets defensiva stabilitet inför slutspurten av Serie A samt Champions League. Mina förslag på att värva till båda positionerna är annars Kevin Strootman till mittfältsrollen samt Davide Astori som mittbacksalternativ.

Rasmus M – Napoli:
Napoli har redan värvat Pablo Armero från Udinese och Emanuele Calaió från Siena där framförallt Armero är ett hett alternativ till att konkurrera med Juan Zúñiga på vänsteryttermittfältsplatsen. Calaió är forward och lär få nöja sig med att vara tredje alternativet bakom Cavani och Pandev som central anfallare. Det har ryktats att Napoli vill värva Rolando från Porto, Mattia Perin från Pescara, sedan har det flödats heta rykten om Lavezzi och Balotelli som mest är önskespelare för klubben att värva utan att vara alldeles för orealistiska. Napoli har idag en slagkraftig startelva men skulle behöva bredda den på åtminstone försvar och mittfält där vissa avbytare inte håller måttet för att spela i ett av Serie A:s topplag, att det blir hårdare konkurrens om platserna skulle bara gynna laget vilket skulle innebära bättre träningar och en bättre tävlingsinstinkt i klubben.

Christian – Sampdoria:
Fler renodlade kantspelare. Sampdroia är ett lag med mycket, mycket skickliga centrala mittfältare, så som Poli, Maresca, Obiang, Munari och Renan – ja listan kan göras lång. Mn trots detta har vi egentligen bara en kantspelare av samma kaliber – Estigarribia. Att lira Krsticic ute till vänster leder oss ingenstans, därför är spelaren jag ställt in siktet på i januari Pescaras 23-åriga slovak, Vladimír Weiss.

Fråga 3.
Ungdomarna skiner allt mer i Serie A, vilka unga lirare har ni i ert lag som du tycker man ska hålla ett extra öga på?

Siavoush – Inter:
Vi har Juan Jesus född 1991 som i princip är ordinarie i varje match. Han har imponerat väldigt mycket med sin snabbhet och fysik, trots att han har en del att förbättra i positionsspelet så klarar han sig just nu väldigt bra och kan egentligen bara bli bättre.

Sedan har Inter ett antal andra ungdomar som är i omlopp. Den mest spännande som inte är känd för massan(Joel Obi och Coutinho har redan presenterat sig) är Marco Benassi. Det är en ung talangfull mittfältare som är född 94. Han har fina fötter och bra genomslagskraft, han har ett lugn med bollen som är unikt på Inters mittfält och förhoppningsvis kan han få mer speltid i takt med att han tar för sig mer på planen.

Rasmus H – Milan:
– Det nya Milan är ett Rossoneri som präglas av framtidsnamn. Vi har redan utropstecknet Stephan El Shaarawy som fixat 14 mål i Serie A den här säsongen, vilket tagit 20-åringen till landslaget och ärligt talat räddat Milan under hösten. Vi har Mattia De Sciglio som i Ignazio Abates frånvaro tagit över som den främste högerbacken i Milan. Stensäker med inläggen och gör sällan bort sig. Och glöm inte supertalangen M’Baye Niang. Har fått mer och mer förtroende sen senaste tiden och var mycket bra mot Bologna i helgen.

Rasmus M – Napoli:
Framförallt är 21-årige Lorenzo Insigne ett mycket stort löfte som gjort fina insatser för det italienska U21-landslaget, bland annat i EM-kvalet mot Sverige. En ettrig, liten och teknisk spelare som är väldigt lik Lavezzi i sin speltid och har alla möjligheter att bli bättre än Lavezzi, att han sedan har hjärta för klubben och har stöttat laget som barn själv gör det hela ännu större. Har dock inte lyckats få kontinuerlig speltid och får jobba hårt för att ta en plats i startelvan, men om han fortsätter kämpa och utvecklas är han bofast i startelvan under nästa säsong. Det är en spelare Walter Mazzari måste ta tillvara på.

Christian – Sampdoria: 
(1) Pedro Obiang, en av få spelare som faktiskt spelat någorlunda vettigt under den här säsongen. Bara 20 år gammal, men visar trots sin ringa ålder stor spelförståelse när han styr och ställer på det centrala mittfältet.
(2) Mauro Icardi, som alltid varit en stor talang, men som inte fick presentera sig på fullt allvar för än efter matchen mot Juventus, där han stod för båda Blucerchiatis mål.
(3) Sist men inte minst även Andrea Poli. Visst han är 23, men det räknas ju fortfarande som ungt! Hur som helst, blott 23 år och lirar för Sampdoria, men trots detta ett välkänt namn i Serie A-kretsar. Kan rentav vara lagets viktigaste spelare i dagsläget. Delaktig uppe som nere och ger alltid 110%. 

Ett extra stort tack till David Vukovic som designade bilden.

Detta kommer som sagt -förhoppningsvis- att bli en artikelserie där vi synar mellan tre och fem klubbar varje vecka. Givetvis blir det olika klubbar. Har du någon speciell fråga du vill få svar på för en speciell klubb? Kör på, så kanske vi kan använda den i nästa omgång.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply