Sergio Busquets öppnar för spel i MLS

Sergio Busquets öppnar för spel i MLS

Busquets till MLS?

Barcelonas spanske mittfältare säger i en intervju att han är intresserad av att spela i MLS när han lämnar FC Barcelona.

Sergio Busquets är en av världens bästa mittfältare och är kugghjulet på Barcelonas mittfält. Tillsammans med Ivan Rakitic är Busquets den som håller laget uppe på mittfältet och vid flera tillfällen har han hyllas för sin spelförståelse.

30-åringen har spelat hela sin karriär i FC Barcelona där han började som barn. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2023 och nu skriver spansk press att han tänker på var han ska spela när han lämnar Camp Nou.

Det är Diario AS som kommer med uppgifter om att spelaren inte tänker lägga skorna på hyllan i den blåröda tröjan. Enligt tidningen ska Busquets ha dörren öppen för en flytt till den amerikanska ligan.

Tidigare har Busquets öppnat för en flytt till andra sidan Atlanten och det är en tidsfråga innan flytten blir av.

– Man kan inte förutse framtiden, men jag är ett fan av USA och fotbollen fortsätter växa där, säger 30-åringen till Sports Illustrated och fortsätter:

– Jag har alltid sagt att jag inte ska acceptera en sekundär roll i Barcelona när jag känner att min ambition försvinner, eller om jag inte längre kan prestera så kommer jag att stiga åt sidan, avslutar han.

Tidigare under 2019 stod det klart att Barcelona värvar Frenkie De Jong till sommaren. En spelare som man ser som en långsiktig ersättare Busquets på Barcas mittfält.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply