Sekunddrama när Söderqvist fixade Kalmar-kryss

bet365

På en av allsvenskans finaste gräsmattor, tog Kalmar emot Åtvidaberg i hemmapremiären på Guldfågeln Arena. Bägge lagen gick segrande med uddamålet i sina respektive premiärer och gick en för andra raka seger för att få en riktigt smakstart på säsongen.

Mötet var mer av ett ställningskrig till en början, där de bägge lagen mest kände på varandra. Kalmar var mer förande till en början, men det var gästerna från Östergötland som skapade de farligaste målchanserna och gick också upp i en 1-0-ledning efter 17 minuter. Mohammed Abubakari fick ostört, från en position strax utanför straffområdet, elegant skruva in ettan bakom en chanslös Lars Cramer.

Hemmalaget började sakta vakna till och med det kom också målchanserna och farligheterna. Men kvitteringsmålet skulle komma när bortalagets försvarare, Månz Karlsson, misslyckades med en hemåtnick. Bollen gick rakt upp i luften, där namnen, Måns Söderqvist, påpassligt var framme och lobbnickade in kvitteringen i den 36:e spelminuten. Kalmars tredje mål för säsongen – och också Måns tredje för säsongen, när han gick upp i en skytteligaledning.

Gästerna skapade därefter två riktigt farliga lägen. Först Victor Sköld som bröt sig fri på högerkanten och sedan Daniel Sjölund som strax innan pausvilan hade ett farligt skott mot hemmamålet.

Halvleken blev en oavgjord sådan och i inledningen av den andra var det Kalmar för hela slanten, när man ständigt skapade oro i det östgötska försvaret. Närmast var brassen, Ismael, som några minuter in tog emot en långboll och fick sitt avslut bortstyrt i stolpen av Henrik ”Fimpen” Gustavsson i bortamålet.

Men när spelet sedan jämnade ut sig klev de blåklädda fram. På en kontring spelade Daniel Sjölund till den forne Kalmar-spelaren, Ricardo Santos, som med ett behärskat avslut återsatte sitt Åtvidaberg i förarsätet.

Kalmar jagade en kvittering, men fick inte till de där farliga målchanserna. Trots tre offensiva byten i form av Melvin Platje, Romario och David Elm, skapade man aldrig det där farliga trycket, som i sin tur skapade frustration i KFF-lägret. Gästerna behöll ett kompakt och stabilt försvar vilket till slut såg ut att ge tre tunga pinnar.

Men i matchens absolut sista sekund, klev han fram igen. Bollen lyftes in i straffområdet, där två misslyckade avslut nådde Måns Söderqvist som tryckte in sitt andra för matchen, sitt fjärde för säsongen och framför allt Kalmars kvittering när klockan precis hade slagit 93.

Ett tungt mål för Åtvidaberg, som dock samtidigt tillsammans med Kalmar, förblir obesegrade i årets allsvenska – där bägge lagen går upp i en tillfällig delad ledning.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365