Seger för vitryska Borisov

FC BATE Borisov vann det första play off-mötet av två i UEFA Champions League. Gästande Hapoel Kiryat Shmona besegrades med 2-0 efter Rodionov.

Hemmalaget stod som favoriter inför kvällens möte och det var också något man nådde upp till. Den första halvleken dominerades av vitryssarna och Kiryat Shmona släpptes sällan till anfall. Till slut fick man också utdelning, genom den 28-årige forwarden Vitali Rodionov. I den 29:e matchminuten satte han matchens första mål djupt ner i straffområdet och gästerna från Israel var nu efter en kvittering.

Så blev det dock inte. Den första halvleken gick till ända med ett 1-0-resultat och några kvitteringsspurt från bortalaget, kom aldrig. Istället kunde samme Rodionov fastställa slutresultatet i den 78:e minuten, kort efter att gästernas Matovic blivit utvisad.

BATE Borisov åker nu till medelhavskusten med en komfortabel seger i ryggen, men ställs mot ett mycket starkt hemmalag. Trots att man visade upp en stor dominans i dag, lär spelbilden bli en helt annan nere i Israel.

FC BATE Borisov – Hapoel Kiryat Shmona 2 – 0

Mål: Rodionov 29′, Rodionov 78′
Varningar: Hleb (BAT), Renan Bressan (BAT), Gabari (HAK), Gazal (HAK), Matovic x2 (HAK), Rochet (HAK)
Utvisningar: Matovic (HAK)

Avslut (totalt): 14 – 11
Avslut (på mål): 8 – 6
Bollinnehav %: 55 – 44

Domare: Howard Webb (England)