Seedorf fick sitt första röda kort i Botafogo

Efter en underbar prestation av Botafogos nummer 10, Seedorf, med ett mål och en assist hände något riktigt onödigt för holländaren i slutminuterna. 

Det var snarare ett missförstånd då Botafogo precis hade gjort sitt tredje och sista byte innan domaren skulle blåsa av matchen. André Bahia hade redan gått in på planen då Cidinho byttes ut. Seedorf valde att gå och ställa sig vid linjen som om han skulle byta, men domaren Philip Georg Bennett bad honom att gå av vid andra sidan, som egentligen var närmare avbytarbänken. Botafogos nummer 10 lyssnade inte på domaren och fick gult kort, precis därefter fortsatte han att gå dit han var på väg i stället för att lyssna på domaren och fick det röda kortet upplyft direkt. 

Det var Seedorfs första utvisning i sin brasilianska klubb, Botafogo, något som är riktigt sällsynt i hans fotbollskarriär. Mittfältaren hade inte fått ett rött kort sedan matchen mellan Milan – Messina i Serie A, 22:a april 2006, då Milan vann med 3-1. Även då fick han rött kort på förlängningen efter att Messinas mittback Aronica satsat hårt på Milans Cafú, något Seedorf tog hårt på och började stortjafsa med Italienaren. 

Efter matchen hade holländaren inte mycket att säga när alla journalister rusade fram till honom. 
”Jag har inga kommentarer, allt var ett missförstånd, jag förstår ingenting”.

Trots missförståndet gick vinsten hem till Botafogo med 2-1 mot Madureira. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply