Schmid sänkte Hamburg

Efter Hamburgs förnedrande förlust i bortamatchen mot Bayern München förra helgen (Bayern vann då med förkrossande 9-2) väntade ett Europa-jagande Freiburg som slog tillbaka Mönchengladbach med 2-0 förra helgen.

Det blev en andra raka seger för Christian Streichs mannar under lördagskvällen på HSV-Arena. Österrikaren Jonathan Schmid gjorde nämligen matchens enda mål för bortalaget efter 59 minuters spel inför 52 000 åskådare.

Freiburg började matchen bäst och hade tidigt i matchen två stolpträffar, först Jan Rosenthal och sedan Matthias Ginter träffade ramen med sina snabba avslut. Rosenthal slösade också bort en annan bra chans till att ge bortalaget ledningen.

Heung-min Son ledde anfallsförsöken från hemmalagets sida, men missade målet när han kom fri med Oliver Baumann. Sydkoreanen hann testa Baumann innan paus ytterligare en gång med ett kraftfullt skott från utkanten av straffområdet, men Baumann klarade.

Freiburg-målvakten fick också händerna på en farlig frispark slagen av Rafael van der Vaart, innan Son kastade bort hans tredje chans i matchen. Istället kunde Freiburg ta ledningen med 0-1.

Det var på en kontring i den 69:e minuten som Jonathan Schmid hittade nätet. Mensur Mujdza spelade fram och öppnade upp för Schmid, som överlistade René Adler och gjorde sitt sjunde mål för säsongen. Det räckte till tre poäng för Freiburg.

Tack vare segern ligger Freiburg numera femma i Bundesliga, före Eintracht Frankfurt på målskillnad. Hamburg fick sin tredje raka förlust och ligger nia i tabellen med fyra poäng upp till en Europa-plats.