Schalke vann ödesmatchen – avancerade till åttondelen

Shalke tog emot schweiziska Basel på Veltins Arena för en ödesmatch där vinnaren avancerade till åttondelsfinalerna tillsammans med Chelsea. Det var tyskarna som drog det längsta strået – mycket tack vare Basels utvisning i den 32:a minuten.

Basels mittback Ivan Ivanov såg rött när han drog omkull Schalkes Adam Szalai precis när denne skulle komma fri mot målvakten.

Målen kom i andra halvlek. Den eftertraktade supertalangen Julian Draxler stod för ett av de när han på Jefferson Farfans inlägg kyligt placerade in 1-0 för Schalke.

2-0 kom till på ett mycket kontroversiellt vis. Joel Matip stod i en solkar offside-position när Jefferson Farfan lyfte en frispark i den 57:e minuten. Basel backlinjen lyfte då snabt för att försätta Schalkespelarna i en offside position – vilket de lyckade med, men det missade domarna. Matip hamnade öga mot öga med Basel-målvakten Sommer och satte enkelt in slutresultatet.