Schalke trea – Nürnberg nedflyttade

Schalke och Nürnberg gick in i den avslutande omgången av Bundesliga med två helt olika målsättningar – Schalke ville behålla tredjeplatsen och därmed säkra en direktplats till nästa säsong av Champions League, medan Nürnberg ville ta sig förbi Hamburg i botten av tabellen och därmed försöka kvala sig kvar istället för att bli nedflyttade direkt.

Det började dock illa för den svenske mittbacken Per Nilsson och hans lagkamrater i Nürnberg eftersom Joel Matip gav Schalke en tidig ledning i den sjätte minuten. Martin Angha hade ett skott i stolpen för Nürnberg efter 26 minuter, men istället för 1-1 kom 2-0 i slutet av den första halvleken när Roman Neustädter hittade nätet.

Med en kvart kvar av ordinarie tid ökade jättetalangen Julian Draxler på till 3-0 för Schalke, innan Josip Drmic gjorde ett tröstmål till 3-1 för Nürnberg på tilläggstid. Schalke svarade dock snabbt med att göra ytterligare ett mål och gå upp till 4-1 tack vare Chinedu Obasi. Det blev också slutresultatet.

Schalke säkrade därmed tredjeplatsen i Bundesliga med sina 64 poäng vilket innebär att Jens Kellers mannar får spela Champions League-fotboll till hösten. Roger Prinzens mannar i Nürnberg hamnade dock näst sist i tabellen vilket innebär att de får börja om på nytt i Zweite Bundesliga nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply