Schalke-seger i nordväst-derbyt

FC Schalke 04 tog tre blytunga poäng, när man gästade Bay Arena och Bayer Leverkusen i Nordrhein-Westfalen-derbyt på lördagskvällen.

Schalke var det lag som öppnade mötet bäst inför fullsatta läktare, mot ett Leverkusen som hade svårt att skapa några offensiva farligheter. Gästerna från Gelsenkirchen skulle också gå upp i en välförtjänt ledning, när Leon Goretzka efter en soloräd, elegant chippade in bollen från snäv vinkel. Hemmalaget gick för en kvittering, men utan att riktigt hota bortaförsvaret som gick in i pausvilan med en relativt bekväm uddamålsledning.

I den andra jobbade sig Werkself in i matchen och skulle i den 66:e minuten få utdelning. Detta efter att gästernas Felipe Santana skickade in bollen i eget mål med knäet, på en hörna från Castro.

Som plåster på såren för den brasilianske försvararen, skulle dock hans Leverkusen återta ledningen knappa tio minuter senare. Denna gång var det holländaren Klaas-Jan Huntelaar som nätade, med en nick på Jefferson Farfáns frispark. 

De svartklädda fick återigen jaga kvittering och hade bland annat en nick i ribban, men denna gång lyckades man inte överlista Ralf Fährmann i bortamålet. Leverkusen tappade därmed viktiga poäng i toppstriden, då det nu endast är en poäng ned till trean Borussia Dortmund. Schalke avancerar ytterligare i poäng, men blir kvar på fjärdeplatsen, med två poäng upp till tredjeplatsen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply