Schalke jagar CL-plats

FC Schalke 04 hakar på racet om en direktplats till Champions League-spelet, efter söndagens bekväma 2-0-seger hemma mot Hannover.

Schalke var det klart bättre laget under samtliga 90 minuter och skulle också gå upp i en 2-0-ledningen innan pausvilan. I den 39:e matchminuten jobbade Sead Kolasinac starkt fram bollen till en sopren Jefferson Farfán, som fick öppet mål från nära håll – och bara minuter senare skulle den unge supertalangen, Max Meyer, skriva in sig i målprotkollet, när han från liknande position satte 2-0 för hemmalaget.

Gästerna var bleka och förlorade i princip varje närkamp, mot ett Schalke vars passningsspel gav tre solida poäng på söndagen. Några fler mål blev det inte i den andra halvleken, vilket gjorde att Schalke nu befäster fjärdeplatsen med två poäng upp till ligatrean Borussia Dortmund. Hannover blir kvar på plats nummer tio, men har fortfarande de suktande Europaplatserna inom räckhåll.