Saudiarabiens trupp VM 2022 – Saudiarabiska truppen till fotbolls-VM 2022!

Saudiarabiens trupp VM 2018 – saudiarabiska truppen till fotbolls-VM 2018!

Saudiarabiens spelartrupp Fotbolls-VM 2022

Saudiarabiens trupp till Fotbolls-VM? Om ni får frågan vilket som är VM 2022:s mest oväntade lag så hade de allra flesta svarat Saudiarabien. För Saudiarabiens trupp vm 2022 gjorde något av de mest imponerande sakerna på länge, utan tvekan i VM-kvalet, när saudierna kvalade sig in till VM för femte gången någonsin. Den första gången var 1994, och sedan kvalade de in sig till huvudturneringen fyra år i rad. Vilket innebär att -98, -02 samt 2006 så spelade Saudiarabien i VM. Men då åkte de till exempel på stryk men förnedrande 0-8 mot Tyskland. Se och spela på fotboll live =>

Men precis som Sverige så missade Saudi mästerskapen 2010 samt 2014, men är nu alltså tillbaka igen. Hur kommer då det här att gå för saudierna? Låt oss se vad Saudiarabiens trupp VM 2022 kan åstadkomma. Kanske kan de gå vidare till åttondelsfinal för första gången?

Saudiarabiens trupp VM 2022 – Saudiarabiska truppen till fotbolls-VM 2022 !

Saudiarabiens spelartrupp till Fotbolls-VM

Redan i den första gruppen så hittar vi Saudiarabien, det vill säga i Grupp C. Här kommer de asiatiska mästarna från 1984, 1988 och 1996 att göra upp med bland annat värdnationen Argentina, Mexiko och Polen. Argentina trupp vm 2022 innehåller ju många inhemska spelare. Men trots det förväntas Argentina och Mexiko gå vidare ur gruppen.

För Saudiarabien så lär inte fotbolls-VM 2022 bli en lika rolig historia. I alla fall inte om en tittar på oddsen. För då väntas saudierna att sluta sist i gruppen. Och inte bara i gruppen, utan i hela VM-turneringen. Streama VM live här =>

Saudiarabiens trupp VM 2022 – Saudiarabiska truppen till fotbolls-VM 2022 !

Saudiarabien VM-trupp 2022

Tar vi oss en lite närmare titt på oddsen för fotbolls-VM 2022 så kan vi se att det finns några klara favoriter, samt några som istället inte verkar ha en teoretisk chans att vinna. Att bland annat Tysklands trupp VM 2022 är favorit till att försvara sitt VM-guld.

Men samtidigt så tror egentligen ingen på det här landslaget. Oddsen för att Saudi ska vinna hela turneringen hade gett dig över 100 000 kr tillbaka i vinst på bara en hundralapp i insats. Så då förstår ni ju hur uträknade det här saudiska laget är.

  • Odds på att Saudiarabien kommer vinna VM (vinnarodds): 1001.00
  • Bäst på att Qatar går vidare från sin grupp: 24.50
  • Oddsen på att Saudiarabien vinner gruppen: 38,00
  • Bäst odds för att Saudiarabien kommer sist i gruppen: 2.10

Saudiarabiska VM-truppen 2022 fotboll

VM-grupp: Grupp C
Ranking: 70 på FIFAs ranking
Förbundskapten: Juan Antonio Pizzi

Att Saudiarabien lyckades ta sig till VM, med tanke på det tuffa motståndet i det asiatiska kvalet, var imponerande. Bland annat så slutade man ju före Australien, vilka dock tog en plats i VM 2022 genom att slå ut Syrien i Playoff-spelet. Hur som helst så är det här tränaren Juan Antonio Pizzi trupp.

Vad tycker ni om den? För den som vill läsa mer så går det att klicka sin in på hemsidan för Saudiarabiens Fotbollsförbund.

Här är hela Saudiarabien trupp VM 2022

Målvakter: Abdullah Al Maiouf, Yasser Al Mosailem, Mohammed Al Owais, Fawaz Al Qarni

Försvarare: Mohammed Al Burayk, Mansour Al Harbi, Saeed Al Mowalad, Yasir Al Shahrani, Ali Albulayhi, Motaz Hawsawi,Omar Hawsawi, Osama Hawsawi, Mohammed Jahfali

Mittfältare: Nawaf Al Abed, Salem Al Dawsari, Salman Al Faraj, Taisir Al Jassim, Abdulmalek Al Khaibri, Hussain Al Mogahwi , Yehya Al Shehri, Abdullah Alkhaibari, Hattan Babhir, Ibrahim Ghaleb, Mohammed Kanoo, Abdullah Otayf, Al Muwallad

Anfallare: Mohammed Al Kuwaykibi, Mohammad Al Sahlawi, Mohanad Aseri, Haroune Camara

Saudiarabien bästa målskytt i VM-kvalet:

Bäste målskytt för saudierna blev Mohammad Al Sahlawi med sina 16 mål på 14 matcher. Med det blev han den bästa målskytten i hela världens VM-kval.

Saudiarabien fotbolls-VM 2022 trupp: spelarna i Saudiarabien VM-trupp som kan avgöra VM 2022

Mohammad Al Sahlawi: Att Saudiarabien gick till VM via en direktplats var ju förstås väldigt, väldigt imponerande. Men att Mohammad Al Salhawi dessutom gick och blev hela VM-kvalets skyttekung var ju nästan mer imponerande. Han kommer att ha en väldigt viktigt roll i det här laget, ensam på topp.

Yasser Al Mosailem: Ett lag som ska gå långt måste ha en bra målvakt, och det här gäller ju inte allra minst Saudiarabien. Med tanke på att det här landslaget lär få tillbringa en hel del tid i försvarsställning, så kommer keepern Al Mosaliem att få det ganska så svettigt. Var så säkra.

Fahad Al Muwallad: Den största talangen är utan tvekan Fahad Al Muwallad. För ”The Ceetah” – som tillbringade säsongen i La Liga-klubben Levante – är en duktig avslutare, men framför allt väldigt löpstark.

Juan Antonio Pizzi: Det går att sätta ett väldigt stort frågetecken bakom Juan Antonios Pizzis namn. För argentinaren fick jobbet efter(!) att Saudiarabien redan kvalat sig in till VM. Men den argentinske tränaren kommer vara viktigt för att sätta upp rätt taktik för det här nanmnsvaga laget.

Saudiarabien spelprogram i VM 2022

Som ni redan vet vid det här laget så har Saudiarabien spelar Saudiarabien i VM:s Grupp C. Det här är något som kunde fastställas i samband med lottningen av Fotbolls VM. Hur som helst så kommer en där förväntas att få det riktigt tufft.

Oddsen för VM säger att Saudiarabien kommer att bli det sämsta laget. Men det finns lite osäkerhet i den här gruppen. För det är ju bra odds på VMs bästa målskytt, och där kanske en viss Mohammad Al Sahlawi har chansen att slå sig in.

Men samtidigt är Egypten inte det starkaste laget på papper, samtidigt som Qatar – men nästan bara inhemska spelare – kan ha ett bättre lag. Så Saudiarabiens trupp vm 2022 ska inte räknas bort. Dock lär den Uruguays VM trupp vinna gruppen, allt annat vore en skräll.

Saudiarabien VM-matcher i Qatar

Hur ser då spelschemat för VM 2022 ut? Det finns ju 32 lag totalt, och samtliga av de här kommer att spela minst tre gruppspelsmatcher i VM. Men beroende på resultaten kan det ju bli ännu fler, och då sluta med stora prispengar för VM 2022, vilket är över en miljard dollar.

Vad det gäller Sveriges spelschema i Fotbolls VM 2022 så är det nästan enklare än vad saudierna har. Sveriges grupp i VM må vara svårare. Men med tanke på Saudiarabiens trupp vm 2022 så kommer varje match att bli väldigt stor.

Ni har säkert redan förstått att så väl Saudi som Egypten – framför allt de förstnämnda – förväntas att sluta sist i gruppen. Men så har ju Saudiarabien redan stått för en rejäl skräll när de stal direktplatsen på målskillnad för Australien. Så än ska vi inte räkna bort Mohammad Al Sahlawi och CO.

Vanliga frågor om Saudiarabiens trupp vm 2022

Mycket går det att säga om Saudiarabiens trupp vm 2022, bland annat att den på pappret är den kanske svagaste som finns i hela VM. Inte konstigt när vi kan hitta riktigt stora och bra lag som Brasilien och Spanien, men samtidigt så ska vi ju inte skämmas för Sverige trupp vm 2022.

Fast hur som helst så är Saudi svårbedömda. Det beror bland annat på att de faktiskt lyckades ta sig till VM-slutspelet, och det genom att imponera väldigt mycket samt att en hade spelarens om gjorde flest mål av alla i VM-kvalet.

Men så kanske sagan tar slut någon gång, vilket den gjort förut för saudierna i VM-sammanhang, då alltid i gruppspel. Senast – vilket var år 2006 – så blev det ju en blytung förlust mot den dåvarande värdnationen Tyskland med 8-0. I år möter Saudiarabien Qatar, det vill säga värdnationen igen. Ryssarna är ju förstås favoriter. Men 0-8 lär det ju inte bli… eller?

Saudiarabien trupp VM 2022 – Saudiarabiska truppen till VM i fotboll 2022!

Saudiarabiens trupp vm 2022

Odds VM 2022 är släppta och det går att se vilka som är favoriter till att vinna VM. Det går självklart att spela på att Saudiarabien vinner Fotbolls-VM 2022.

Silly Season har tagit fram allt inför Fotbolls VM 2022, och inte bara Saudiarabien trupp VM 2022. Du hittar allt från spelschema alla matcher i VM 2022 och Sveriges matcher i VM till tv-tider och tv-kanaler för Fotbolls VM hos oss. Vi har även tagit fram alla odds på VM 2022 och bäst odds på fotbolls VM.

Letar du info om endast Sveriges matcher i VM 2022? Vi har även tagit fram Tv-kanaler för Sveriges matcher och TV-tider för de matcher Sverige kommer att spela. Det går även att se Brasiliens VM-trupp här.

Vem som har rättigheter till Fotbolls VM 2022 är även det klart. Då det kostar är det två bolag som gått ihop och köpt loss sändningsrättigheterna för VM 2022.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply