São Paulo vidare till semifinal i Copa Sudamericana

Det brasilianska laget bjuder på sambafotboll mot Universidad de Chile i kvartsfinalen.

São Paulo bjuder på målfest hemma i Pacaembu arenan mot Univerdidad de Chile i Copa Sudamericana.

”Det var en perfekt match”, sa Ney Franco, São Paulos tränare, efter matchen mot det chilenska laget i onsdags. Efter en vinst av São Paulo med 5-0 i Copa Sudamericana, är brasilianska laget vidare till semifinalen.

Universidad straffades tidigt i matchen, då São Paulos nummer 10, Jadson, lurar två backar viker in i banan och avslutar med ett lågt långskott i vänstra hörnet på 4:e minuten och tar ledningen med 1-0.

I 21:a minuten är det ingen mindre än Lucas Moura som gör det riktigt elegant och fintar förbi den sista backen och placerar den i bortre helt chanslöst för målvakten Jhonny Herrera.

Universidad skapar inte hotfulla lägen och målen fortsätter att rulla in för hemmalaget och det är före detta Sevilla stjärnan, Luis Fabiano, som får hemmafansen att explodera av glädje när han enkelt chippar in bollen i mål och ökar på São Paulos ledning med 3-0. Bortalaget verkade bli riktigt påverkade av 0-3 underläget och skapade inte något, men det slutade inte där.

I andra halvlek får São Paulo frispark i 18:e matchminuten, en bra bit ifrån straffområdet som Rafael Tolói tar hand om. Hans underbara högerfot fick en otrolig träff på bollen och gick rakt in i högra krysset, stolpe in, helt chanslös för Universidad keepern, J.Herrera och São Paulo utökar ledningen till 4-0.

Men det tog inte slut där. Hemmalaget valde att avsluta det med ytterligare ett mål, efter ett solo nummer på vänsterkanten av Cortez, som kommer förbi sina två backar och levererar en passning snett bakåt till Jadson som enkelt skjuter in sitt andra mål för matchen.

Trots två guld i Copa Libertadores, har São Paulo aldrig vunnit en Copa Sudamericana titel vilket är målet denna gång. Nu återstår det att se om brassarna kan gå hela vägen och se till att den saknade titeln hamnar på sin plats.

Stjärnorna bjöd på sambafotboll denna match med otroliga finter, långskott, målfirande, frisparksmål, chipp och mycket mer. Här ser ni alla målen i matchen: