LISTA: Sämsta startelva i El Clasico under 2000-talet!

bet365

El Clasico-startelva med de sämsta Barcelona och Real-spelarna under 2000-talet

Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet? Inför el Clasico, världens största fotbollsmatch, där FC Barcelona tar emot Real Madrid på Camp Nou, har många i vanlig ordning roat sig med att ta ut den bästa elvan lagen emellan. Silly Season Sverige gör tvärtom och har med hjälp av Squawka tagit ut den sämsta El Clasico-elvan sedan millennieskiftet. Se och spela på El Clasico LIVE =>

Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet? Under alla de år som El Clasico har spelats, har det kryllat av fotbollslegendarer som har spelat mot varandra i Europas hetaste toppmöte. Spelare som Ronaldinho, Zinedine Zidane, Xavi och Ronaldo är bara ett par få exempel på spelare som har stångat sig blodiga mot varandra i detta rivalmöte. Idag handlar det mesta av rivaliteten mellan FC Barcelona och Real Madrid, och även en märkbar rivalitet mellan Lionel Messi och Cristiano Ronaldo – dessa två spelare kan mycket väl vara respektive klubbs bästa spelare genom alla tider. Just inför detta möte spelar ingen av dessa spelare. Ronaldo har bytt klubb till Juventus och Messi är skadad.

LISTA- Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet

Sämsta startelva i El Clasico under 2000-talet

Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet? Men alla kan inte lyckas lika bra som de ovannämnda toppspelarna. Framgångsrika och duktiga spelare likt Zlatan Ibrahimovic, Michael Owen och Thierry Henry har alla spelat för något av topplagen men de lyckades inte ha en succéfull sejour i någon av klubbarna. Dessa spelare behöver dock inte oroa sig för att kvalificera sig in på den här listan, glöm inte att till exempel Zlatan Ibrahimovic avgjorde ett El Clasico och därtill stod för 16 ligamål i slutet av säsongen.

Nej, spelarna på den här listan kan inte stoltsera med ett sådant facit. Utan här har vi tagit fram en elva med spelare som faktiskt floppade i storlagen. Spelare som fansen till klubbarna nog helst också vill glömma.

Ta er gärna också en titt på ett par av våra andra listor som rör El ClasicoSpelare som representerat både Real Madrid och Barcelona och Mesta målskyttarna i El Clasico är två exempel på listor som varit populära. Men först ger vi er ”Hell Clasico” – trevlig läsning!

Målvakt: Richard Dutruel, Barcelona (2000-2002)

Den franske målvakten Richard Dutruel höll visserligen nollan när Barcelona slog Real Madrid med 2-0 under tidigt 00-tal. Men för att spela i Barcelona var 25 insläppta mål på 21 matcher inte ett särskilt bra facit. Dutruel kommer inte i närheten av målvakter som Iker Casillas och Victor Valdes.

Högerback: Oscar Minambres, Real Madrid (2002-2007)

Det har funnits många härliga ytterbackar i Real Madrid genom åren. Oscar Minambres är inte en utav dem. Men helt ärligt kanske mest på grund av skador, det blev bara 37 matcher under 5 säsonger för den spanske ytterbacken som 2007 valde att avsluta sin karriär.w

Mittback: Philippe Christanval, Barcelona (2001-2003)

Den talangfulle fransmannen hade många ögon på sig när han värvades från Monaco till Barcelona 2001. Men trots att det blev 47 matcher under två säsonger för mittbacken blev han aldrig någon succé. Det är tvärtom mycket underligt att han fick spela så mycket. Christanval avslutade sin karriär i Fulham 2008.

Mittback: Alvaro Mejia, Real Madrid (2004-2007)

Alvaro Mejia lyckades aldrig riktigt få en bofast plats i Real Madrids startelva. Efter att ha plockats upp från klubbens B-lag 2004 blev det endast 40 matcher på tre säsonger backtalangen. Under denna tiden medverkade han bara i ett El Clasico. Real Madrid litade aldrig på spanjoren i de stora matcherna.

Vänsterback: Miguel Torres, Real Madrid (2006-2009)

Miguel Torres gjorde trots allt 70 matcher under sina tre säsonger i marängerna. Så den största floppen i elvan var han knappast. Men förväntningarna på Real Madrid-produkten var stora och Torres spelar nu i Malaga där han har fortsatt svårt att få speltid.

LISTA- Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet

Högermittfältare: Miguel Palanca, Real Madrid (2008-2009)

Förmodligen bortglömt bland Real Madrid-fansen. Spelade bara tre matcher för Madridklubben och gjorde inget större avtryck. Men dock: Miguel Palanca medverkade i ett El Clasico och tar därmed en plats på listan.

Central mittfältare: Pablo Garcia, Real Madrid (2005-2008)

Den hårdföre mittfälten blev mer utav en belastning än en tillgång för Real Madrid. På blott 26 matcher drog Garcia på sig 13 varningar, och inte sällan kastade han sig in i närkamper utan att tänka sig för. Konkurrerade med danske Thomas Gravesen om en plats på mittfältet.

Central mittfältare: Fabio Rochemback, Barcelona (2001-2003)

Hade höga förväntningar på sig när han anslöt till den katalanska klubben. Men trots att det blev 65 matcher i A-laget lyckades Rochemback aldrig blomma ut i Barca-tröjan. Brassen hamnade till slut i Middlesbrough där han inte heller lyckades övertyga.

Vänstermittfältare: Royston Drenthe, Real Madrid (2007-2012)

Efter att ha lämnat Feyenoord som en av de mest lovande holländska talangerna på länge kom verkligheten ifatt vänsterspringaren i Real Madrid. Kunde visserligen blixtra till i enstaka matcher, men hade allt svårare att ta plats och medverkade endast i ett El Clasico under sina många år i klubben. La skorna på hyllan 2016.

Anfallare: Alfonso Perez, Barcelona (2000-2002)/Real Madrid (1991-1995)

Är en av få som spelat för båda klubbarna. Men till skillnad från exempelvis Ronaldo lyckades inte Alfonso Perez göra avtryck i någon av klubbarna. Under sejouren i Barca blev det endast ett mål på 29 matcher. Perez har dock en fotbollsarena i hemstaden Getafe uppkallad efter sig. Coliseum Alfonso Perez. Där spelar till vardags La Liga-laget Getafe CF.

Anfallare: Maxi Lopez, Barcelona (2005-2007)

Gjorde mål med sitt första skott för Barcelona när han hoppade in mot Chelsea i Champions League. Det skulle efter det visa sig att Lopez inte höll någon ”Barca-klass”. Argentinaren spenderade stora delar av sin tid i klubben på bänken.

Detta vara alltså listen med de sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet. Håller du med oss? Se och spela på El Clasico LIVE =>

Mer om El Clasico

Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet? Datum och tid för El Clasico är spikat. När det kommer till Real Madrid – Barcelona på TV och vilken kanal sänder El Clasico är även det fastställt. Matchen spelas söndagen den 15 mars 2023. Avsparkstid är dock inte klart och det finns hur mycket som helst att läsa om inför matchen. Allt från Speltips El Clasico och odds på Real Madrid – Barcelona går att hitta på Silly Season Sverige. Vill du ha mer kött på benen kan du även kolla in statistik i El Clasico om vem är bäst av Real Madrid och Barcelona? Vi har även samlat statistik för Messi vs Ronaldo!

Vill du streama El Clasico gratis och ta reda på var man kan se El Clasico gratis live stream finns ett par alternativ När det kommer till El Clasico live stream gratis och El Clasico live streaming gratis finns det alltid någon som visar Real Madrid – Barcelona live stream gratis. Läs mer om La Liga stream. Mer info hittar du på LaLigas hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply