Sampdoria klarade kryss mot Torino

Det var ett tidigt söndagsmöte i Serie A mellan nykomlingarna Sampdoria och gästande Torino. Och det var hemmalaget som tog tag i händelserna direkt i matchen. Efter nitton minuters spel kom den första farliga chansen, när  Maxi Lopez sköt ett distinkt avslut rakt på målvakten Jean-Francois Gillet.

Därefter drog Sampdoria upp på tempot i matchen, när man först genom Enzo Maresca skickade en frispark klockrent i ribban, innan Maxi Lopez endast minuter senare styrde in bollen i nät för hemmalaget. Domaren blåste dock korret av målet för offside.

I den andra halvleken fortsatte Sampdoria vara det bättre laget, innan Torinos Cerci stack upp och fräckt fixade en straff, när han drogs ner klumpigt av Roberto Soriano. Straffen slogs av den gamle Roma-spelaren Rolando Bianchi, som visade att han glömt sin straffmiss mot Pescara, och dunkade in bollen i nättaket.

Sampdoria jagade därefter ett ledningsmål frenetiskt, men det skulle ske först i den 85e matchminuten när Maxi Lopez passning öppnade för Eder, som drogs ner av gästernas Gilk. Domaren pekade för andra gången på straffpunkten, och Nicola Pozzi skickade in straffen under målvakten Gillet och in.

Sampdoria var sen närmast att vinna mötet, när Angelo Ogbonna fick till ett bra avslut. Målvakten Gillet stod där för en fin räddning, vilket han dock inte behövde göra när Soriano testade lyckan endast sekunder senare. Matchen slutade 1-1 mella nykomlingarna, även om hemmalaget var det betydligt bättre laget i matchen.