bet365

Sammanfattning Bundesliga: Del I

bet365

Sju fagra omgångar har vi fått äran att bevittna i världens bästa fotbollsliga. Eller är den det? Nej, jag vet inte. Den eviga diskussionen kommer aldrig att få ett slut, så man kan ju alltid passa på hävda sin rätt.

Sju omgångar smockade med besynnerliga resultat och fantastiska fullträffar. Precis som vi vill ha det. Precis som fotboll ska vara.

Att det är våra kära konkurrenter Borussia Dortmund och FC Bayern München som ligger i topp är föga överraskande. Klopps gäng har hittat offensiven, med sina 21 fullträffar, med utropstecken som det nya ansiktet Aubameyang (alltid lika svårt att stava, trots att han inte är doldis) och Lewandowski som fortsätter att leverera. På andra sidan har vi Pep Guradiola. Mannen som i stället har fokuserat på att täppa till bakåt (nåja), då man endast släppt in två mål i sitt segertåg mot victoria. 

Men. Låt oss koppla bort guldfavoriterna för en aning och låt oss i stället lägga fokus på de ständigt jagande, suktande utmanarna. Utöver det faktum att Bayer Leverkusen har parkerat bakom toppduon – som vanligt – hittar vi Mirko Slomkas manskap tätt efter. Hannover 96 har inlett säsongen ojämnt, men trots allt ligger man på fjärdeplatsen. Hur det kommer sig är väl en gåta.

Förutom toppduon, plus Leverkusen förstås, har inget Bundesliga-lag riktigt startat starkt. Schalke ligger nere i botten medan nykomlingen från Berlin gör som Frankfurt i fjol och hänger på i toppen. Förlusterna är intakta för samtliga lag och det är just den där stabiliteten och kontinuiteten som måste finnas där om man ska ha någon som helst chans att utmana om ligatiteln.

Målskillnaden för lagen från plats fyra och nedåt, är ingen fager syn. Försvaret har inte varit Bundesligas starkaste sida i år, utan vi har i stället fått se målrika tillställningar med galna baljor och bisarra tavlor – som vanligt vad det gäller Bundesliga. Inte en match har slutat mållöst såhär långt och så som försvaret och anfallet hos samtliga lag ser ut just nu, ser det heller inte ut att bli någon ändring på ett bra tag.

Ett skolexempel på vad man inte ska göra som sisteman, visade Jermaine Jones i helgens omgång borta mot Hoffenheim, när han på något lustigt manér försökte finta bort sin motspelare, Firmino, som i stället kunde fixa poängen åt hemmalaget. Som om straffet inte kunde bli något hårdare, petas nu amerikanen från Basel-matchen och passar därför på att operera sitt sjuka knä. I stället för att missa en, eller kanske två matcher, blir han nu borta i uppemot sex veckor.

Utropstecknet efter sju spelade omgångar är givetvis Hertha Berlin. Coach Jos Luhukay har onekligen hittat rätt i sin planering och kanske får vi se en repris från Frankfurts fjolårsbedrift. Sami Allagui har verkligen imponerat med sina fem mål för huvudstadslaget. Någon som dock inte haft det lika lätt, är den spådde supertalangen Pierre-Michel Lassoga som lånades ut till HSV under sensommaren – ett HSV som såhär långt ligger blek 16:e plats. 

Besvikelsen eller kanske rättare sagt, chocken, efter sju omgångar är helt klart Schalke. Åtta poäng på sju matcher är klart underkänt, för ett lag som av många tippades som den allra hetaste konkurrenten till ligafavoriten. Fjolsäsongen såg ut att vara Schalkes riktiga start till att på allvar utmana Dortmund och Bayern, men har nu gått i helt fel riktning. Om laget inte börjar gå in på ett vinnande spår, ser inte framtiden för Jens Keller allt för ljus ut.

Fjolårets ”sensation”, Freiburg, har det förbannat svårt med målskyttet. Laget ligger på nästjumboplatsen och har bara hittat nät åtta gånger såhär långt, vilket är ytterast oroande för ett lag som detta. Senast blev det hela 5-0 borta på Westfalenstadion, där man tydligt kunde dra slutsatsen att den där riktiga målskytten saknas i Streichs trupp. Dags att börja leta till januarifönstret – annars blir det en tung säsong för brasilianerna av Breisgau.

+++

Detta, statistikpräglade, inlägg är lite av en re-start gällande mitt bloggande. Mycket har kommit i vägen och stört, men nu ska det allt komma igång igen med regelbundna uppdateringar. Hoppas ni inte är allt för förbannade. Kära läsarskara.

Auf Wiedersehen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply