Saka är tänkt att starta i VM:s åttondelsfinal

bet365

Bukayo Saka kommer att starta Englands åttondelsfinal i VM mot Senegal anfallaren fick vila i den sista grupp B-matchen mot Wales, där Phil Foden och Marcus Rashford gjorde mål Gareth Southgate kommer att hålla fast vid den 4-3-3-formation som fungerade bra i gruppspelet.

Bukayo Saka förväntas spela för England i söndagens VM-slutspel mot Senegal, har Sky Sports News upptäckt. Trots att han gjorde två mål i Englands första VM-gruppspelsseger med 6-2 mot Iran lyckades han inte göra mål under lagets följande match mot USA.

Den 21-årige Arsenal-anfallaren var en oanvänd ersättare i 3-0-segern mot Wales, då målskyttarna Phil Foden och Marcus Rashford båda föredrogs.

Men Saka kommer att återvända till startelvan mot Senegal på söndag, när Gareth Southgates lag försöker ta sig till kvartsfinal för sin tredje stora turnering i rad. Se och spela på fotboll live =>

Vilken effekt har Saka på anfallsspelet?

”Även om det har talats om en oförändrad laguppställning är det troligt att Saka kommer att starta. Så antingen Phil Foden eller Marcus Rashford kommer förmodligen inte att spela”.

”Det faktum att Saka vilade i den sista matchen kan betyda att detta alltid var planerat”.

”Med det i åtanke skapar det en diskussion om vilka andra förändringar Southgate kommer att göra i sitt anfall. Foden och Rashford bidrar båda med något unikt – medan Rashford är mer direkt, visade Fodens noggranna bollkontroll upp sig mot Wales. Jag tror att de flesta skulle hålla med om att Saka ska inkluderas”

”Raheem Sterling är också en person som Southgate litar på, och Southgate har aldrig startat en knockoutmatch utan honom; kombinationen Sterling-Kane har varit en av grundpelarna i hans ledning.”

För det mesta förutspår jag att uppställningen kommer att förbli densamma. 4-3-3-formationen har fungerat bra för England hittills i turneringen genom att ge en extra spelare på mittfältet, och det finns ingen anledning att slopa den nu.

Det är mest troligt att de fyra backarna kommer att vara oförändrade, även om det är svårt att säga vem som kommer att starta som högerback mellan Kyle Walker och Kieran Trippier. Walker kan komma att vinna – Southgate har alltid uppskattat hans bländande snabbhet, även om England skulle sakna Trippiers sättningsförmåga om han inte kommer med i laget.

Declan Rice och Jude Bellingham är garanterade startspelare på mittfältet, medan Jordan Hendersons extra erfarenhet kan ge honom ett övertag över Mason Mount i kampen om den sista platsen.

Englands lagkapten Harry Kane kommer att starta matchen i dag, även om han ännu inte har gjort något mål i detta VM. Även om han inte spelar i full fart på grund av en skada insisterar han på att han mår bra och är fullt frisk.

Även om han inte är stjärnspelaren är hans medverkan fortfarande värdefull – tre assist är det mesta som en engelsman har gjort i ett VM sedan David Beckham för mer än två decennier sedan. Se och spela på fotboll live =>

De två mest omtalade ämnena i England just nu är landets breda anfallspositioner och vem som ska börja där.

Jack Grealish kommer att fortsätta att vara Englands super-sub, så det kommer att handla om att välja två av fyra mellan Rashford, Foden, Sterling och Saka. Alla fyra är utmärkta val med övertygande argument för var och en av dem, men Saka förväntas starta. Southgate uppgav i sin presskonferens före matchen att han inte är säker på om det finns ett rätt eller fel svar eftersom de alla är fenomenala spelare som tillför något unikt. Och det stämmer verkligen.

Med fem ersättare tillgängliga har var och en av dem potential att göra ett stort avtryck från bänken – en poäng som han gjorde rätt.

Media har spekulerat i att Henderson, Rashford och Foden kommer att vara med i startelvan eftersom de har gett intervjuer nyligen. Jag är dock inte övertygad om att FA eller Southgate arbetar på det sättet.

Bukayo Saka ingår i den Engelska VM-truppen och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022 är ganska stora. Vem vinner VM 2022? Engelska har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare . Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply