Ryan Giggs blir Southamptons nya tränare?

Ryan Giggs blir Southamptons nya tränare?

Manchester United-legendaren kan ta över Southampton

Southampton letar efter en ny tränare. Klubben funderar på att värva Ryan Giggs, skriver Transfermarketweb.

I veckan blev det officiellt att Southampton avslutade sitt samarbete med Claude Puel. Därför letar klubben efter en ny tränare. Fransmannens ersättare kan bli en Premier League-legendar. Southampton funderar på att värva Ryan Giggs, rapporterar Transfermarketweb.

Det här är inte första gången som Giggs kopplas ihop med ett tränarjobb inom den engelska fotbollen. I maj sades det att walesaren kunde ta över Middlesbrough. Det har även talats om ett erbjudande från Wigan.

En framgångsrik karriär

Giggs hade en lång och framgångsrik karriär som spelare i Manchester United. Han representerade klubbens A-lag mellan år 1990 och 2014. Mittfältaren var med om att vinna bland annat 13 Premier League-titlar, fyra FA-cuptitlar och två Champions League-titlar. På grund av att han var en del av föreningen så länge och vann så mycket så ses Giggs som en av de största spelarna i Manchester Uniteds historia.

Efter spelarkarriären så var walesaren assisterande tränare till Louis van Gaal under två säsonger. När José Mourinho tog över klubben inför den förra säsongen så lämnade Giggs den positionen.

Fler nyheter från Premier League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply