Rosenberg tar över kaptensbindeln i MFF

När Malmö FF spelade mot Partizan i fredagens träningsmatch så fick lagets stora stjärna och lagkapten Guillermo Molins bäras ut på bår efter att ha vridit knät efter en tackling från en Partizan-spelare. På måndagen kom beskedet att korsbandet är av och att 25-åringen få tillbringa resten av säsongen vid sidan av planen.

Efter det tuffa beskedet för de regerande svenska mästarna så kom således nästa beslut att ta – att utse en ny lagkapten. Valet föll på 31-årige Markus Rosenberg och såhär motiverar tränaren Åge Hareide det.

I den situation vi har hamnat, där vi inte har tillgång till Gische på plan, är Markus en bra ersättare med sin stora internationella erfarenhet, säger Hareide till Malmös officiella hemsida och fortsätter.

– Han är en naturlig ledare och en genuin Malmökille som har gjort väldigt bra ifrån sig efter återkomsten till Malmö FF, inte bara på plan utan även i gruppen.

Markus Rosenberg själv har blandade känslor inför det kommande uppdraget.

– Det är en speciell situation. När det väl har sjunkit in är det klart att det kommer att finnas en stolthet över att vara kapten för MFF som är klubben i mitt hjärta, men just nu tänker jag mer på Gische. Jag ser det som att jag är kapten för tillfället medan Gische kör sin rehab och kommer tillbaka starkare än någonsin. Vi kommer att vara två kaptener, bara en på planen men två vid sidan om och i omklädningsrummet, säger Rosenberg.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply