Rooney har landat i Washington

Rooney har landat i Washington

Rooney på plats i USAs huvudstad

Wayne Rooney, en av Manchester Uniteds största stjärnor och viktigaste spelare genom tiderna, lämnade förra säsongen för moderklubben Everton. Nu är han dock klar för den nordamerikanska ligan MLS, och huvudstadslaget D.C United.

Som sagt har Wayne Rooney alltså gått tillbaka till Everton. Men nu verkar det istället bli som så att den förre engelske landslagsspelaren åker över Atlanten.

Sky Sports, bland andra, har länge skrivit att DC United, som håller till i USA:s huvudstad Washington D.C, ska vara intresserade av att värva honom.

Klar för D.C

Läs mer: VM 2018 slutspelsträd

Vad det gäller Rooney, som inte finns med i England VM trupp 2018 – som kanske kan möta Sverige i en eventuell kvartsfinal – så är han nu alltså klar för sin nya klubb. Det handlar om att Rooney ska spela för ett nytt United, men den här gången i Washington DC.

Engelsmannen, som nyligen skrev på för klubben, landade under morgonen, svensk tid, i sin nya hemstad. Han har redan nu tagit officiella bilder med sin nya matchtröja, och det är samtidigt klart vilket tröjnummer den förre Manchester United-spelaren har fått. Wayne Rooney ska alltså ha valt att spela med nummer nio. I Manchester hade han fota nummer 10 istället.

Rooney skrev på ett 3,5-årskontrakt med MLS-klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply