Roma vann en underhållande match

Första halvlek var oerhört jämn. Båda lagen stod för fartfylld och energisk fotboll med mycket press. Fiorentina var lite vassare och kom till fler lägen. Stevan Jovetic var enormt pigg och fick iväg ett par halvchanser mot mål. I Roma fick Destro iväg ett par missiler men han var inte alert i sina avslutningslägen. Aqualani stod i övrigt för halvlekens bästa chans när han prickade ribban på en välslagen frispark. Trots mycket underhållning så förblev halvleken mållös.

Andra halvleken fortsatte på samma sätt. Båda lagen ville framåt och bjöd på undehållande fotboll. Överraskande att 2 så pigga lag inte kunde göra fler mål. En sån här match brukar vara ett recept på en målrik historia, men den slutade trots allt mållöst efter full tid. Detta innebar förlängning.

Förlängningen inledde Roma bäst. Deras snabba passningsspel gav resultat. Bradley slog en fin djupledsboll som Pjanic slog in lågt. Mattia Destro mötte bollen perfekt och stötte in bollen.  Destro hade bränt så mycket lägen men lyckades trots allt trycka dit 1-0 i den 96.e minuten. Matchen blev allt grinigare efter målet. Spelarna blev allt mer irriterade och i slutet av matchen utbröt ett stort bråk. Dodo drog ner Cuandrado och den sistnämnde var inte nöjd med duellen. Han tog tillfället i akt och började mucka med Dodo. Detta gjorde att ett tumult utbröt, Dodo och Cuandrado fick båda rött kort. De konfronterade varandra på vägen ut från arenan också. Matchen blåstes av strax därefter.