’Röd lördag’ ska vända HIF:s publiktrend

Helsingborg har på de två inledande hemmamatcherna mot Djurgården och Mjällby tappat i genomsnitt 1000 åskådare i jämförelse med föregående säsonger. En negativ utveckling som det talts om i media, och som oroat i  Helsingborgslägret. 

Nu har Helsingborgs supportergrupp Kärnan organiserat en lösning för att locka publik till lördagens match mot Gefle, som vanligtvis inte brukar vara en klubb som drar mycket åskådare till bortamatcherna. Initiativ går under namnet ”Röd lördag”.

”Röd lördag är ett initiativ från Kärnan som HIF direkt nappade på, bland annat genom att erbjuda gratis inträde på Södra ståplats för alla med matchtröja. Den röda färgen är temat för lördagen och vi uppmanar alla att klä sig själva och staden i HIF:s färger,” förklarar Andreas Hägg i Kärnans styrelse för HD.se, och fortsätter:

”Det ska synas att HIF har hemmamatch, det är något vi kan och bör bli bättre på. Alla kan göra något, som att hänga ut en flagga från balkongen.”

”Det har varit lite väl mycket negativt fokus på sistone med blygsamma publiksiffror, nu vill vi ändra på det. Genom att utlysa röd lördag hoppas vi att alla helsingborgare sluter upp bakom laget. Vi har två raka segrar i bagaget och kan blanda oss i toppstriden på allvar om vi vinner mot Gefle,” avslutar Andreas Hägg för HD.se.

 


bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365