bet365

Robin Simovic följer med HIF till Portugal

Enligt HD.se så kommer Robin Simovic följa med HIF till Portugal när laget på lördag åker iväg för ett tio dagar långt träningsläger på Algarvekusten.

Enligt tidningen så läkarundersöktes Simovic på måndagskvällen och nu saknas alltså bara en enda underskrift av spelaren själv, sedan är övergången från Ängelholm till HIF klar.

– Inga kommentarer, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson i vanlig ordning.

Biljetten är dock redan bokad för den 21-åriga Malmösonen.

– Om han blir klar följer han med. Vi hoppas att vi ska kunna sy ihop det, säger Jesper Jansson.

HIF vill och hoppas att hela den färdiga truppen ansluter till Portugal:

– May (Mahlangu) bör ansluta och förhoppningsvis Alejandro Bedoya också, säger Jesper Jansson.

Mahlangu, som varit på väg från klubben under vintern, ser ut att bli kvar ett tag till. Eftersom han precis spelat Afrikanska mästerskapen har han fått en veckas ledighet innan han ska inställa sig till tjänstgöring.

– Vi hade kontakt i dag och vi vill att han ska dyka upp i Portugal och bekanta sig med de nya tränarna.

Bedoya som var i klubben under hösten på korttidskontrakt ser ut att komma tillbaka på en liknande lösning, med en början på ett kontrakt fram till sommaren.

– Det ser bra ut, men blir klart först när han kommer hit. Till att börja med blir det nog ett kontrakt till sommaren sedan får vi se. Man kan se det som ett ”tillsvidarekontrakt”, förklarar Jesper Jansson.

Bedoya har spenderat större delen av vintern hemma i USA, både med familj och även på landslagsläger med USA.

 

Det kom även rykten förra veckan om att HIF skulle vara intresserade av att låna Astrit Ajdarevic som man redan haft möte med i Beligen. Även Linus Hallenius har nämnts som ett eventuellt lån för skåningarna. Men i och med de tre spelarna som följer med så anser Jansson att truppen är i det närmaste spikad.

– Vi tog in fyra spelare i somras (Nikola Djurdjic, David Accam, Peter Larsson, Alejandro Bedoya) och löser det sig nu med Bedoya så har vi kvar tre av dem och det är en förstärkning som vi redan gjort. Det glömmer man lätt när det blir så mycket fokus i transfertider, säger Jesper Jansson.

 

Så om ni lyckas få in Simovic är ni lugna?

– Ja det tycker jag. Men det är en marknad som rör sig hela tiden och vi kan aldrig garantera någon, men i utgångsläget ser det bra ut.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply