Ring brände chansen – Dinamo Kiev vidare

Efter det första mötet i Tyskland var förutsättningarna ganska klara för Borussia Mönchengladbach – Full fart framåt och försök ösa in mål. Dinamo Kiev, som vann det första mötet med klara 3-1, stod dock emot bra och höll 0-0 hela den första halvleken, och även en bra bit in i den andra halvleken.

Men Borussia Mönchengladbach fick hål på det ukrainska hemmalaget efter 70 minuters spel, även om det var ett mycket turligt mål för tyskarna. Ett inlägg från höger nickades klumpigt in bakom egen målvakt av Dinom Kievs Yevhen Khacheridi, vilket gav gästerna vind i seglet i jakten på ytterligare mål.

Och endast sex minuter senare hade Borussia Mönchengladbach hittat målet igen. Juan Arango höll sig framme och nickade in en hörna kliniskt, vilket betydde att det behövdes endast ett mål till för tyskarna för att gå vidare(eftersom Dinamo Kiev gjort fler bortamål vid ställningen 3-3).

Men med endast två minuter kvar så kontrade Dinamo Kiev in en reducering, när Denys Garmash hittade luckan mellan tyskarnas försvar med en briljant pass. Ideye löpte perfekt och tog emot bollen och fri med målvakten gjorde nigerianen inget misstag, när han retfullt chippade över burväktaren och in.

Borussia Mönchengladbachs chans fanns dock fortsatt kvar, eftersom ett mål från tyskarna skulle ta matchen till förlängning. Och man fick en superchans, när en boll nickas fram till en fristående Ring, men den inbytte spelaren misslyckas med att styra bollen på mål och tyskarna missade den gyllene möjligheten till att ta matchen till ett ovisst förlängning.

Dinamo Kiev vann totalt med 4-3 efter två spelade matcher, och har kvalificerat sig för spel i Champions League-gruppspelet. Borussia Mönchengladbach får ladda om i Europa Leagues gruppspel.