Rennes vann väntat på Stade Jean-Laville

Rennes såg under säsongsinledningen ut att kunna bli ett utav årets fiaskolag i den franska högstaligan. Men på senare tid har laget ryckt upp sig och är helt plötsligt med på allvar i kampen om Champions League-placeringarna i tabellen. Dagens motståndare Bastia har däremot fått se sig själv harva i den undre halvan större delen av säsongen, och mycket skulle krävas för att rå sig på gästerna på Stade Jean-Laville.

Matchen förblev mållös en bra bit in i den första halvleken, och hoppet om att få med sig en skräll från sin egen hemmaplan byggdes upp alltmer för Bastia. Men så, efter dryga halvtimmen spelad, skulle det första målet falla – föga överraskande i Rennes favör.
Det efter att ett av bortalagets stora framtidslöften, Romain Alessandrini, stänkte in sitt sjunde mål för säsongen, denna gång bakom en chanslös Mickael Landreau mellan stolparna.

Den unge mittfältarens balja stod sig som det enda hela den första halvleken ut. Ut till den andra kom ett hoppfullt Bastia, som visste med sig att endast ett mål krävdes för att utjämna resultatet. Men deras gnista skulle snabbt släckas.

För andra gången idag tvingades landslagsmeriterade Landreau kapitulera, och släppa ännu en boll förbi sig. Den här gången var det gästernas turkiske striker Mevlut Erdings tur att näta, och på så vis skjuta sitt lag mot en komfortabel seger.

Som förväntat nådde inte hemmalaget ända fram och när domaren Clement Turpin blåste sin sista signal denna söndagseftermiddag stod Rennes som segrare, i en match där endast två mål räckte för att säkra tre poäng.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply