Real Sociedad anklagas för dopning – av klubbens ex-president

Europol släppte tidigare idag en rapport på drygt 680 matcher runt om i Europa som misstänks vara uppgjorda. I Spanien drog idag en annan typ av skandal igång när rättegången startade mot den ’smutsiga’ läkaren Eufemiano Fuentes som var toppchefen för ett stort dopningsnätverk påbörjades.

Han är framför allt misstänkt för att ha langat otillåtna medel till cyklister, men Real Sociedads ex-president, Inaki Badiola som tog över klubben 2008, avslöjar att det var inte bara cyklister som hade god kontakt med läkaren. Enligt honom hade Real Sociedad god kontakt med läkaren. 

– De köptes med smutsiga pengar på den smutsiga marknaden mellan 2001-2008, säger Inaki Badiola till AS. 

Real Sociedad gjorde en fantastisk säsong 2002 när klubben lyckades ta en andraplats i La Liga. På den tiden var det Nihat, Kovacevic och gänget som styrde klubben från Baskien mot toppen. Men Badiola menar att det finns inte så mycket att hurra över.

– De köpte preparat som var förbjudna. Under min tid som president rensade vi på smutsiga preparat, säger han till AS.

Ex-presidenten säger att otillåtna medel har kommit i bruk men att han inte är säker på vilken typ det är då det inte finns några undersökningar gjorda på spelarna. 2002 hade klubben spelare som Nihat Kahveci, Darko Kovacevic och Xabi Alonso. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply