Real Madrid vann på Anfield

Senast Liverpool och Real Madrid möttes på Anfield var 2009. Då slutade matchen med en 4-0-seger för hemmalaget efter två mål av Steven Gerrard och ett vardera av Fernando Torres och Andrea Dossena. Under onsdagskvällen ställdes lagen mot varandra igen på samma plan, men med helt andra förutsättningar.

Som väntat blev det en fartfylld match med bra chanser både för Liverpool och för Real Madrid och det var de sistnämnda, det spanska bortalaget, som skulle ta ledningen i matchen och behålla den ända till slutsignalen.

I den 23:e minuten väggspelade sig Cristiano Ronaldo genom Liverpool-försvaret med hjälp av Karim Benzema och James Rodriguez, när Ronaldo fick tillbaka bollen från Rodriguez drog han till direkt och Simon Mignolet kunde inte göra mycket för att stoppa volleyskottet som hittade nätet.

Sju minuter senare fick dom tillresta Real Madrid-supportrarna jubla igen. Toni Kroos skruvade in ett inlägg in i straffområdet som Karim Benzema elegant nickade in över en besviken Mignolet.

När 41 minuter var spelade på Anfield fick Real Madrid göra sitt tredje mål för kvällen. Kross skickade in en hörna i straffområdet som Liverpool-försvaret inte fick undan. Benzema sträckte då fram sin fot och bollen gick retfullt in i målet. Kul för mittbacken Pepe som fick assist på det målet.

Innan Nicola Rizzoli blåste av för halvtidsvila var brassen Philippe Coutinho nära på att reducera för Liverpool men bollen träffade istället klockrent i stolpen.

Den andra halvleken bjöd på en mer defensiv fotboll och inte alls samma höga bolltempo som den första gjorde, flera goda målchanser fick dock båda lagen men ingen av chanserna resulterade i mål.
Real Madrid vann tillslut med säkra 3-0 på Anfield och kopplade med det resultatet ett bra grepp om förstaplatsen i gruppen, full pott på tre spelade matcher.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply