Real Madrid tog säsongens första ligavinst

Real Madrid återvände till Santiago Bernabeu med en ordentlig självförtroendeboost efter att man tidigare i veckan slagit FC Barcelona och därmed vunnit den spanska supercupen.

Hemmalaget öppnade matchen piggast och redan i tredje minuten så blev Callejon frispelad efter en pass från nyförvärvet Modric. Dock så räddade Granada-målvakten Toño bollen relativt enkelt. Matchens tempo var lågt och Modric försökte hitta Ronaldo och Benzema med instick bakom backlinjen, men förgäves. Ändå fram till den 25e minuten. Callejon kommer springandes på vänsterflanken och passar Ronaldo. Portugisen provar med skott från en snäv vinkel och på nått sätt hittar bollen igenom benen på Toño. 1-0 var ett faktum och CR7 hade efter tre matcher gjort sitt första ligamål för säsongen.

Insticken ifrån det centrala mittfältet fortsatte och en långboll hittade Benzema. Fransosen försökte lobba över målvakten men bollen gick i sidonätet. Efter att Madrid haft totalkontroll på matchen började Granada skapa lite småchanser, dock inget som riktigt hotade Casillas. Benzema och Ronaldo fortsatte testa Toño dom sista fem minuterna av den första halvleken, men den slutade 1-0.

Den andra halvleken började lugnt och var tempofattig. Först i den 54e minuten skapades en chans, och då blev det också mål. Den inbytte Dì Maria spelade fram Ronaldo med en fin yttersida. Cristianos skott räddas av Toño men CR7 lyckas trycka in returen. Resultatet blev utökat till 2-0 och Granadas chanser för att plocka poäng började se osannolika ut. Kort därefter så tacklade Granadas mittback Gomez ner Ronaldo och det ledde till hans andra gula kort. Nu såg det ut att vara kört för gästerna. Minuter efter tacklingen så blev tvåmålskytten utbytt för Higuain. Hur allvarlig skadan är återstår att se.

Efter att Ronaldo blivit utbytt försvagades Madrids anfall markant och man började skapa mindre. Men ett till mål skulle komma. I den 76e minuten så passade Özil Benzema i djupled, Benzema spelade i sin tur Higuain i sidled och ’El Pipita’ kunde lätt bredsida in 3-0 till Marängerna. Repriserna visar dock att Karim var offside och att målet aldrig skulle ha godkänts. En sista riktigt farlig chans skulle komma. Higuain kunde ha kvitterat med Ronaldo i antal gjorda mål, men lyckades chippa bollen utanför målramen i slutskedet av matchen. Domaren blåste av matchen och Los Blancos hade tagit sin första tre-poängare för säsongen.

Noterbart: Real Madrids backlinje ser mycket mer stabil ut med Pepe. Stor skillnad från förra ligamatchen mot Getafe.