Real Madrid jagar Wolfsburgs Ricardo Rodríguez

Ricardo Rodríguez på väg till Real Madrid?

Efter att ha lånat ut Fabio Coentrão till Monaco har man mer eller mindre endast haft Marcelo på vänsterbacksplatsen. Nu vill Real Madrid väva 23-åringen Ricardo Rodríguez från Wolfsburg.

Ricardo Rodríguez kan efter tre år i tyska Bundesliga vara på väg att flytta till Real Madrid, det skriver den spanska tidningen SPORT som pryder rubriken med ”Real Madrid vill ha en ytterback med ett Barcelona-hjärta”. Spelaren vars familj har rötter i Chile och Spanien har spelat i Wolfsburg sen 2012 och kan nu komma att bli en av flertalet förstärkningar som Rafael Benítez och presidenten Florentino Pérez vill få in för att förstärka laget i januarifönstret.

Den spanska huvudstadsklubben har tidigare försökt sig på att värva ytterbacken men fick ett negativt svar från den schweiziske landslagsspelaren som dock tyckte att budet var intressant.

– Erbjudandet är väldigt intressant, men jag är Wolfsburg-spelare och kommer fortsätta att spela min fotboll i Wolfsburg. Det är endast rykten.

Så sent som i början av säsongen förlängde Rodríguez kontraktet med Bundesliga-klubben och det ska krävs mycket för att spelaren, som pratar flytande spanska, ska lämna mitt under säsongen, även om hans lag endast ligger på sjunde plats i den tyska högstadivisionen.

Rodríguez har tidigare uttryckt sin vilja att spela sin fotboll på Camp Nou och vid flera tillfällen har han varit nära att skriva på för Barcelona, första gången var 2011, då under ungdomsåren i Zürich. Då lockade dock Wolfsburgs erbjudande mer och 22-åringen lämnade för spel på Volkswagen Arena i de norra delarna av Tyskland.

Rodríguez framtid kan nu vara på Santiago Bernabéu, detta om Florentino Pérezs lyckas övertyga spelaren som även sägs jagas av klubbar som Dinamo Kiev, Shakhtar Donetsk, Sevilla, Villarreal och Paris Saint-Germain.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply