Real Madrid förbereder bud på Dimitri Payet

Manchester City in i jakten på Dimitri Payet

Dimitri Payet sagokarriär kan leda honom till Real Madrid

För elva år sedan spelade Dimitri Payet amatörfotboll på hemön Reunion. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och nu kan Payet faktiskt hamna i Real Madrid i sommar om intresset är konkret.

Dimitri Payet spelade fotboll för lilla Excelsior hemma på Reuinon  så sent som 2005 när han var 19 år gammal. Därefter har han tagit kliv via Nantes, St Etienne, Lille, Marseille och West Ham till succén i franska landslaget under det pågående EM-slutspelet. Payet har också hela Europa efter sig utöver hela Frankrikes förväntningar i EM.

Det har rapporterat om Chelsea, Barcelona och Manchester City i kampen om Payets signatur. Nu har självaste Real Madrid också gått med i jakten efter en av världens mest formstarka spelare. Det uppger flera engelska och spanska medier under helgen.

Zinedine Zidane tokhyllar Payet

Real Madrids huvudtränare Zinedine Zidane har uttalat sig under EM hur mycket han beundrar Dimitri Payet och vad han betyder för franska landslaget.
– Det är så mycket press på unga spelare att prestera på den stora scenen, men Dimitri har visat att saker inte alltid händer tidigt i karriären. När han var i det franska laget gav han aldrig upp och nu visar han hur viktig och talangfull han är, inte bara i Frankrike utan i hela Europa.

– Han kan göra mål, han kan skapa mål, han har kvalité från fasta situationer. Alla klubbar skulle vilja ha honom, han utvecklas hela tiden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply