Rawez Lawan: ”Jag skulle platsa i Malmö FF”

Klubblöse Rawez Lawan tror att han skulle platsa i MFF

När IFK Norrköping tog guldet i Allsvenskan 2015 var det många spelare som imponerade. En utav de som inte fick chansen att göra det var Rawez Lawan, som nu är klubblös. Han menar att det finns stort intresse för honom, och att han gärna flyttar till MFF.

Rawez Lawan är klubblös sedan hans kontrakt med IFK Norrköping löpte ut efter den gångna säsongen, där östgötaklubben kröntes som svenska mästare. Nu ska han hitta en ny klubb, men det verkar inte bli så svårt att hitta intressenter.

– Det har varit en del förfrågningar under december månad, men jag känner att jag är i en fas i karriären där jag måste ta rätt beslut och därför kommer jag den här gången att bestämma klubbvalet helt själv. När jag ligger på min dödsbädd ska jag känna att jag gav allt och därför drar det ut på tiden med ny klubb, säger Lawan till FotbollDirekt.se.

– Jag vill absolut stanna i Sverige. Jag tror att det kan hända lite grejer i januari. Men gör det inte det så är jag ändå inte orolig.

– Jag gjorde det ju bra när jag spelade i Danmark så det har funnits intresse därifrån. Sedan har jag ju asiatiskt pass så det är lite tryck därifrån också, men jag vill inte gå in på det allt för mycket.

”Jag skulle platsa i MFF”

Lawan är från Malmö, och han gjorde även ett par allsvenska matcher för lokalklubben Malmö FF som tonåring. Nu hymlar han inte om att han skulle vilja återvända till den himmelsblå klubben.

– Jag är Malmöpåg och det är en skitfin klubb. Men de har ju lite jobb framför sig med att hitta ny tränare och annat. Men kvalitetsmässigt tror jag att jag skulle platsa i MFF.

Mellan åren 2006-2012 spelade Lawan i danska Horsens och Nordsjälland. Han var en nyckelspelare för båda klubbarna, och han vann flera titlar i grannlandet. Han upplever dock att han borde ha fått ett större erkännande hemma i Sverige.

– Det gick ganska bra därborta, men jag stod i skuggan av den svenska fotbollen. Men jag vann cupen två gånger och ligan en gång så det var fem och ett halvt år med hög kvalité i Danmark. Att vinna titlar är något som jag vill göra även i Sverige.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply