Ranking fotbolls VM 2022 – vilka är de högst rankade landslagen i världen + Sveriges rankning!

Ranking fotbolls VM 2022 - vilka är de högst rankade landslagen i världen + Sveriges rankning!

Ranking fotbolls VM 2022: vilka som är högst rankade + Sveriges rankning!

Ranking Fotbolls VM 2022Hur ser rankingen ut inför Fotbolls VM 2022? Här tar vi en titt på rankingen för alla 32 lagen i VM-slutspelet. Vilken land är högst rankad och vilken nation är lägst rankad? Vad har Sverige för rankning inför fotbolls VM 2022? Se och spela på fotboll live =>

Den sista rankinglistan inför Fotbolls VM 2022 har släppts, och många undrar ju garanterat för hur rankingen ser ut inför det här mästerskapet. Vilka av länder har bäst kontra sämst ranking? Och vilka länder har ökat sin ranking rejält sedan den förra listan?

Ranking fotbolls VM 2022 - vilka är de högst rankade landslagen i världen + Sveriges rankning!

Ranking fotbolls VM 2022 – så går det för lagen!

Ja, det finns många saker att titta på vad det gäller Fifas världsranking i fotboll. Till exempel så vill många se vad Fifa har att erbjuda Sverige för plats. För första gången sedan 2006 kommer vi att få se Sverige i det här mästerskapet, då Sverige blir lottade i grupp F, av alla VM grupper 2022.

Hur som helst. Sveriges Fifa ranking tillsammans med egentligen intressant lag är vad vi ska lägga fokus på här idag. Det kommer att svaras på många frågar om vilket land är bäst inför VM och dylikt.

Det här kommer då i första hand att baserat på hur Fifa rankingen ser ut per den 7 juni 2022. Vi vet att många dyker att Fifas ranking av landslag inte är den bästa. Det finns ju bland annat länder som kan spela smart i träningsmatcher för att öka sin ranking. Men rankingen är den bästa mallen att gå efter för att se vilka länder som är bäst. Se och spela på fotboll live =>

Ranking fotbolls VM 2022 – VM ranking lagvis

Fifa VM2022 Rankningar av deltagsländerna

Tabellen: 1) Ranking 2) Land 3) Fifa-poäng

Brasilien

Belgien

Argentina

Frankrike

England

Spanien

Holland

Portugal

Danmark

Tyskland

Kroatien

Mexiko

Uruguay

Schweiz

USA

Senegal

Wales

Iran

Serbien

Marocko

Japan

Polen

Sydkorea

Tunisien

Costa Rica

Australien

Kanada

Kamerun

Ecuador

Qatar

Saudiarabien

Ghana

Brasilien, som vann den sydamerikanska VM-kvalmatchen överlägset, ligger föga förvånande i toppen av VM-rankingen. Det har dock gått ett tag sedan deras senaste seger – för 20 år sedan 2002. I andra änden av spektrumet ligger Ghana på 61:a plats, 11 steg lägre än värdnationen Qatar.

Ranking fotbolls VM 2022 - VM ranking gruppvis

Ranking fotbolls VM 2022 – VM ranking gruppvis

Vill du veta Fifa ranking för varje VM grupp 2022 så ska ni få ett förtydligande här. Det handlar om att vi ska se över hur den aktuella rankingen för VM-lagen ser ut. Vi har även valt att titta på den senaste rankingen, och se hur förändringen blivit. Intressant är att Qatar, värdnationen, är sämst rankat i det här mästerskapet. Se och spela på fotboll live =>

Grupp A

Holland, 8

Senegal, 18

Ecuador, 44

Qatar, 50

Totalt: 120

Grupp B

England, 5

USA, 16

Wales, 19

Iran, 20

Totalt: 60

Grupp C

Argentina, 3

Mexiko, 13

Polen, 26

Saudiarabien, 51

Totalt: 93

Grupp D

Frankrike, 4

Danmark, 10

Tunisien, 30

Australien, 38

Totalt: 82

Grupp E

Spanien, 7

Tyskland, 11

Japan, 24

Costa Rica, 31

Totalt: 73

Grupp F

Belgien, 2

Kroatien, 12

Marocko, 22

Kanada, 41

Totalt: 77

Grupp G

Brasilien, 1

Schweiz, 15

Serbien, 21

Kamerun, 43

Totalt: 79

Grupp H

Portugal, 9

Uruguay, 14

Sydkorea, 28

Ghana, 61

Totalt: 112

Grupp B är den bästa i fotbolls-VM 2022. Grupp B har en total ranking på 60, följt av grupp E på 73, samt F och G med en total FIFA-ranking på 77 respektive 79. Den sämsta gruppen när det gäller FIFA-ranking inför den kommande cupen är Grupp A med 120 poäng.

Rankingen för Frankrike – de regerande mästarna

Det var ju Frankrike som vann VM 2018, och därför är regerande mästare. Så det här betyder med andra ord att vi kommer få se de regerande mästarna, Frankrikes VM trupp 2022, som en favorit i år igen.

Sveriges ranking inför VM 2022

För svensk del så ser det faktiskt bra ut. Sveriges chanser att vinna VM må inte vara de bästa, men samtidigt så är Sveriges VM-trupp bra. Det kanske inte kommer att bli något VM-guld för Janne Anderssons mannar på närmaste tiden, men Sveriges chanser att gå vidare i VM nästa gång är dock inte så usla.

Sämst rankade land i VM 2022

Vilket land är rankat sämst i fotbolls VM 2022? Det är faktiskt värdnationen Qatar som har den sämsta rankingen inför VM 2022. Med sin 70-placering så får de se sig som det sämst rankade landet vilket i världsmästerskapet i fotboll.

Kontinenterna med bäst ranking i VM

Det är kanske ingen som blir jätteförvånad över att  Europa och Sydamerika är de bäst rankade kontinenterna i det här mästerskapet. Med länder som Tyskland och Spanien så är Europa en av favoriterna att skicka fram det vinnande landet. Här går det ju att hitta odds på bästa land i VM från Europa.

Men odds på bästa land VM 2022 från Sydamerika finns också. Här finns ju stora fotbollsländer, som till exempel Argentina och Brasilien. Det här är också länder som kan komma att gå långt och rent av vinna hela VM 2022.

Ranking inte lika med favoritskap

Vi vet ju att rankingen förstås ser bra ut. Till exempel så ser det ju bättre ut att Sverige är rankade 23:a än 32:a. Dessutom så är det ju som så att rankingen inte är någon slags garanti för att laget ska vinna.

Ett högre rankat lag kommer ju inte att vinna bara för att landet har bättre ranking. Till exempel är ju Portugal rankat fyra men Spanien tia, samtidigt som dock spanjorerna är favoriter till att vinna matchen. Kolla gärna in vem som vinner VM 2022 enligt oddsen! Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply