Ränderna kan byta färg

  De flesta som följt den spanska fotbollen och Europa League under förra säsongen såg Athletic Clubs framfarter i både Copa del Rey och EL. Marcelo Bielsas mannar lockade många fotbollfanatikers blicker mot sig då man spelade en väldigt rolig fotboll med fart och fläkt. Man slog ut bland annat Manchester United innan man tog sig till finalen i Bukarest där Atlético Madrid blev för svåra och man föll tillslut i finalen med 3-0. Man gick även till final i spanska cupen där man även där förlorade med 3-0, denna gång mot Barcelona.

  Säsongen 2012/2013 är det däremot ett annat baskiskt lag som överraskar, Real Sociedad. På 24 matcher har man 37 inspelade poäng jämfört med förra säsongen då man hade 47 poäng efter hela säsongen. Det man framförallt gjort denna säsongen är att man har börjat avgöra matcher. Förra säsongen spelade man oavgjort eller förlorade väldigt täta matcher till skillnad från denna säsongen då man faktiskt slagit bland annat Barcelona och Sevilla hemma på Anoeta, där matchen mot Barcelona är den som sticker ut mest då man vände 0-2 till 3-2 då man avgjorde på tilläggstid.

  Real Sociedad ligger just nu på en sjätteplats vilket innebär kval till Europa League vilket skulle vara en stor framgång baskerna på många stadie. Ekonomin är alltid viktig för de mindre lagen men det hade varit roligt med ett Sociedad ute i Europa.

  Det känns lite som att Sociedad är årets Athletic, kanske inte på samma nivå men ändå ett mittenlag som överraskar och är där uppe och slåss om Europaplatserna.

  Man har ett spännande lag med bland annat de unga och lovande Carlos Vela och Griezmann i anfallet. Framförallt den sistnämnda har även ryktats vara på väg till större klubbar i la Liga. Bland annat Atlético har varit intresserade.

   Frågan är om matchen ikväll kommer att vara lite av ett baskiskt tronbyte när Sociedad utmanar Athletic Club? Derbyt är det sista som spelas på San Mamés innan Athletic Club flyttar över till sin nya arena San Mamés Barria

Muniain och grabbarna har inte imponerat precis i årets la Liga och ligger på 15:e plats med 26 poäng, 11 poäng bakom ligasexan Real Sociedad.

Avspark ikväll 21:30 på San Mamés.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply