R10 brände straff när England vann

Mer än 87.000 åskådare fanns på plats när träningsmatchen mellan England och Brasilien spelades på Wembley ikväll.

Redan i 18:e minuten fick brassarna straff och hade möjligheten att ta ledningen tidigt i matchen. Neymar lämnade över bollen till Ronaldinho som gjorde sin 100:e landskamp för brasilianska landslaget, men brände sin chans och sköt riktigt löst. En straff som Joe Hart enkelt kunde läsa av trots att han inte greppade bollen direkt,men där han var först på returen mitt framför näsan på straffskytten.

Det blev riktigt tungt för brassarna efter straffmissen, när England tog över och där matchen dominerades av framför allt Jack Wilshere, Theo Walcott och Wayne Rooney.

I 26:e minuten var det Theo Walcott som klev fram och sköt precis innanför straffområdet, men Julio Cesar var på hugget och gjorde en fin räddning. det blev dock en retur då bollen hamnade precis framför Rooney, som kunde utnyttja läget och trycka dit ett riktigt hårt skott. Engelsmännen tog ledningen med 1-0 och fortsatte att pressa högre upp i banan.

Några minuter efter hemmalagets mål hade brassarna ett snabbt anfall genom Chelseas Oscar på högerkanten, som gjorde slog ett inlägg mot bortre stolpen där Neymar kom löpande helt fri. Talangen missade dock det fina läget trots att Hart inte hann flytta sig till andra stolpen. Felträffen gjorde att bollen gick över målet och Brasilien hade bränt ytterligare ett vasst läge.

Precis innan andra halvleken började byttes Ronaldinho, Luis Fabiano och Ramires ut mot Arouca, Fred och Lucas Moura. Luis Fabiano var i princip osynlig under hela första halvlek, Ronaldinho lyckades inte komma in i matchen och Ramires hade också ganska svårt att komma in i matchen. Direkt när andra halvlek börjat inledde brassarna med ett betydligt bättre tempo och mer fart genom Lucas Moura som tog många löpningar och öppnade ytor för sina medspelare.

Efter två minuter när andra halvlek drog igång fick Moura med sig bollen från mitten och passade in till Fred som tog emot och sköt ett riktigt hårt skott i mål som Hart inte hann reagera på. Minuten efter det fick Fluminenses anfallare återigen tag på bollen i straffområdet och placerade bollen i bortre krysset och träffade ribban som var det enda som hindrade Freds andra mål.

I 60:e minuten kom ytterligare en tabbe från brassarna då inhopparen Arouca gjorde en fel passning hemåt strax utanför straffområdet utan att kolla vem han hade bakom sig. Det var ingen mindre än veteranen Frank Lampard som utökade Englands ledning med 2-1 när han sköt ett hårt och välplacerat skott helt chanslöst för Julio Cesar.

Scolari gjorde ytterligare byten och testade sina spelare ännu mer när han strax efter målet bytte ut David Luiz mot Miranda, Paulinho mot Jean och Adriano mot Luis Felipe som gjorde ett bra intryck i sina första landskamper för brasilianska landslaget. Dante, 29-åringen från Bayern München gjorde även sin första landskamp för Brasilien men spelade 90 minuter till skillnad från de andra debutanterna.

Neymar hade en dålig dag på jobbet då han helt enkelt inte lyckades visa sin vackra fotboll, en stor besvikelse för fansen och supportrarna däremot blev Englands nummer 8, Jack Wilshere matchens lirare. Julio Cesar var det stora namnet för brassarna med sina otroliga reflexer samt brasiliens målkung Fred med sitt mål efter 2 minuter på planen.
Det var väldigt märkbart att det var en träningsmatch med tanke på matchtempot, speciellt för brassarna då Scolari genomförde sex byten och testade sina spelare. Det var även första gången just dessa spelare spelade en officiell landskamp tillsammans.

Brassarna spelar nästa träningsmatch mot Italien i London den 21:a mars och det lär ske stora förändringar i Scolaris trupp återigen då Brasilien inte har en spikad trupp ännu och testar allt från legender till unga debutanter, som alla krigar om en plats till Confederations Cup och hemma-VM. Dessutom lär Thiago Silva, Marcelo, Leandro Damião och Pato vara tillbaka tills dess.